ECZACILIK FAKÜLTELERİ DEKANLAR KONSEYİ TOPLANTISI

Ülkemizde eczacılık eğitiminin sorunları üzerinde görüş alışverişinde bulunmak, eczacılık eğitiminin etkin ve verimli bir biçimde yürütülmesini sağlamak üzere öneriler geliştirmek, bu önerilerin gerçekleştirilmesi yönünde çaba sarf etmek ve gerekli girişimlerde bulunmayı amaçlayan Eczacılık Fakülteleri Dekanları Toplantısı 20 Şubat 2016 tarihinde Fakültemiz ev sahipliğinde  yapıldı.Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bayrak ve Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Gülay Şeren ve Yrd. Doç. Dr. Elvan Bakar ile dekanlar ve akademisyenler katıldı.

Etkinlik açılışında Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bayrak, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Gümüşel ve Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük bir konuşma yaptı.

Üniversitemiz  Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bayrak konuşmasında toplantının tarih ve kültür şehri Edirne’de olmasından gurur duyduklarını, toplantının verimli geçmesini diledi ve desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’e teşekkür etti.

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Gümüşel de konuşmasında her yeri tarih ve her yeri bilgi kokan Trakya Üniversitesi’nde bulunmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Eczacılık fakültelerinin sorunlarına da değinen Prof. Dr. Gümüşel eczacılık fakültelerinde çekirdek eğitimi yakaladıklarını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük yaptığı konuşmasında Edirne’nin tarihinden bahsetti ve geçirdiği büyük tarihsel olaylara rağmen dimdik ayakta olduğunu ve merkezdeki 7 yerleşkede bu tarihi binalarda eğitim verdiklerini ifade etti. Rektörümüz, kurulduğu günden itibaren sağlık alanında güçlü olduklarını, 1000 yataklı hastane ile ülkemizin ve Balkanların sağlık yükünü omuzladıklarını söyledi. Rektörümüz ayrıca Eczacılık Fakültemizin genc ve güçlü kadrosu ile kısa sürede üniversitemizde öğretim üyesi başına düşen yayın ve proje sayıları ile başlarda yeraldığını belirterek hocalarımızı kutladı. Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük konuşmasının sonunda toplantının başarılı geçmesini dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantıda konsey çalışmaları değerlendirilerek, eğitime başlamış yeni eczacılık fakültelerine eğitim desteği sağlanması ve mesleki yeterlilik sınavı çalışması konuları değerlendirildi.
Ek Resimler
Bu içerik 22.02.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 527 kez okundu.