Fakültemiz 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Geleneksel Beyaz Önlük Töreni Yapıldı.

Fakültemizi 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında kazanan ve kayıt yaptıran 63 öğrenci 09 Aralık 2016 tarihinde Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Salonu’nda saat 14.00’te düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydiler. Törene Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, fakültemiz öğretim üyeleri, Edirne İl Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu 39. Bölge Edirne Eczacılar Odası Başkanı Cenk Kes ve yönetim kurulu üyeleri, Kırklareli Eczacılar Odası Başkanı Aysu Yetim Gerenli ile basın mensupları ve öğrencilerimizin velileri katıldı.

Törende Fakültemize birincilikle yerleşen Buse Onar bir konuşma yaptı. Konuşmasında “Eczacı olmak hayalimdi. Bu hayalimi çok çalışarak gerçekleştirdim. Bu esnada bana emeği geçen öğretmenlerime ve aileme çok teşekkür ederim.” dedi.

Edirne Eczacılar Odası Başkanı Cenk Kes törendeki konuşmasına Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına, 15 Temmuz şehit ve gazilerine şükranlarını sundu. Öğrencilere “Edirne, butik bir şehir. Bu şehre hoş geldiniz. Antibiyotik kullanımında ülke olarak Avrupa birincisiyiz. Antibiyotik reçetelememe konusunda şehrimiz ülke genelinde Artvin’den sonra ikinci sırada. Eczacıların en önemli sorunu istihdam edilememek. Türkiye’de eczane başına düşen eczacı sayısı birken Avrupa’da iki ve daha fazla sayılarda.” dedi.

Dekanımız Prof. Dr. Gülay Şeren “Ulusal ve uluslararası yetkinliğe sahip bir Eczacılık Fakültesinin ana ölçütlerinden biri akredite edilmiş eczacılık eğitimidir. Önümüzdeki Eğitim-Öğretim yılında ilk mezunlarımızı verdikten sonra çalışmalarına başlayacağımız Eczacılık Eğitimi Akreditasyonu en önemli önceliğimiz. Trakya Üniversitesi büyük bir aile, bize eğitim sürecimiz boyunca büyük destek sağlayan ve tüm imkanlarını bizlerle paylaşan iç paydaşlarımıza teşekkür ederiz.” dedi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, velileri tebrik ederken öğrencilere “Meslek sahibi olmak tek başına ayakta durabilmenin tek yoludur. Meslek sahibi olmak aile kurabilmenin ilk adımıdır. Meslek sahibi olmak hayatın idamesinin vazgeçilmez koşuludur. Siz de bu bilinçle Üniversitemizdeki 5 yıllık eğitim sürecini sadece okulu bitirmek ve diploma almak olarak görmeyin. Bu süreci mezuniyet sonrası yeni hayatınıza en donanımlı şekilde başlama fırsatı olarak değerlendirin. Mesleki gelişiminiz yanında girişimcilik yönünüzü, insan ilişkilerinizi, iletişim yeteneklerinizi geliştirin. Sosyal ve sportif faaliyetlere katılın. Kütüphaneden, öğrenci topluluklarından maksimum seviyede yararlanın. Üniversitenin sizlere sunduğu imkanların farkında olun ve bu imkanları kendinizi yenilemek ve geliştirmek için sonuna kadar kullanın. Mesleğiniz insanlık tarihi kadar eski ve kutsal bir meslektir. Saflığın, temizliğin ve asaletin simgesi olan beyaz önlüklerinizin hep temiz kalması dileğiyle.” dedi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu tarafından Fakülteye birinci olarak yerleşen Buse Onar’a Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç tarafından gönderilen Tebrik Belgesi’nin verilmesinin ardından öğrencilere önlüklerini Dekan, Dekan Yardımcıları ve törene katılan akademisyenler giydirdi.

Önlük giydirilmesi ve Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Gülşah Gedik’in yazdığı Gökçe İğdül Güven’in bestelediği Eczacılık Marşının öğrencilerimiz tarafından okunmasının ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirilerek tören son buldu.
Ek Resimler
Bu içerik 11.12.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1373 kez okundu.