FAKÜLTEMİZ İLK MEZUNLARINI VERDİ

          Fakültemiz 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 31 Mayıs 2018 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çan, Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı, Edirne Eczacı Odası Başkanı Ecz. Cenk Kes ile akademisyenler ve veliler katıldı.
          Törende, mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Fakültemiz birincisi İpek Yeşilfidan “Bu sene ilk defa mezun verecek fakültemizin öğrencileri adına konuşmaktan son derece gururluyum. Mezun arkadaşlarımın adına bu konuşmayı yapmakla gurur duyuyorum. Mezuniyet bir son değil, bugün kutlu bir başlangıç günüdür. Bugün, eğitimi güçlü bireyler olarak hayatımızın geri kalanına başlayacağımız ilk gündür. Dünyanın en saygın mesleklerinden biri olan eczacılığa adım atmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.” diyerek ailelere, hocalarına ve tüm arkadaşlarına teşekkür etti.
         İpek Yeşilfidan’ın konuşmasının ardından  Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, fakültenin kuruluş aşamalarından bugüne geçirdiği süreci anlattığı konuşmasında “Eczacılık Fakültesi olarak mesleğini seven bilimin ışığından ayrılmayan, toplum ve insan sağlığına odaklı mesleki bilgi ve beceri ile donattığımız 36 öğrencimizi Eczacılık camiasına kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. İnanıyorum ki onlar bundan sonraki hayatlarında Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni mükemmel şekilde temsil edecekler, akademik başarılarıyla aileleri ve bizleri gururlandıracaklar.” dedi. 
              Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, “Konfüçyus ‘Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız tohum ekin, on yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikin, yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin.’ der. Trakya Üniversitesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlediği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefiyle insana, bilime ve sanata verdiği değere her geçen gün yeni alanlar katarak sizden aldığı güçle eğitim öğretim hayatına devam etmektedir. İlacın üretiminden hastaya ulaştırılmasına kadar yetkinlik sahibi bireyler yetiştiren Eczacılık Fakültesi bizim göz bebeğimiz, önem verdiğimiz önemli taşlarımızdan bir tanesi. Fakültenin kuruluşundan bugüne kadar geçen süreçte emeği geçen tüm yöneticilerine, idari personeline ve şu anda çalışan dekanımıza, akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum. Bugünkü mezuniyetin asıl sahipleri siz velilersiniz. 5 yıl önce bize emanet ettiğiniz gençleri bugün iyi yetişmiş bireyler olarak mezun etmenin ve aynı zamanda emanete sahip çıkmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgili mezun öğrencilerimiz, bundan sonraki hayatlarınızda size başarılar diliyor; vatana, millete ve ailenize hayırlı bireyler olmanızı temenni ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mümin Şahin, İstanbul’un fethinin 565. yıl dönümünü, Ramazan ayını ve gelecek olan Ramazan Bayramı’nı kutlayarak konuşmasına son verdi. 
       Tören, İpek Yeşilfidan’ın yaş kütüğüne mezuniyet plakasını çakması, mezun öğrencilerin mezuniyet belgelerinin verilmesi ve meslek andının okunmasıyla sona erdi.
Ek Resimler
Bu içerik 04.06.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 2023 kez okundu.