14 Mayıs 2016 Eczacılık Günü, Atatürk Anıtına Çelenk Koyuldu.

Bilimsel Eczacılığın 177'nci yılı Edirne'de de eczacılar ve Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nin akademik kadrosu ve öğrencileriyle birlikte kutlandı. 39.Bölge Edirne Eczacı Odası Başkanı Eczacı Cenk Kes, "Sağlık Bakanlığı'nın da devreye girerek eczacıyı rahatlatacak projeleri hayata geçirmesini bekliyoruz" dedi. 
Bilimsel Eczacılığın 177'inci yılı kutlama töreni Atatürk Anıtı'nda gerçekleşti. Oda'nın düzenlediği törene CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, T.Ü Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Bayrak, öğretim üyeleri ve öğrenciler de katıldı. Anıta çelenk sunumundan sonra belediye bandosu eşliğinde saygı duruşu, İstiklal Marşı söylendi. Kahvaltılı basın toplantısı Sarayiçi Ağa Köşkü'nde gerçekleşti. Oda Başkanı Ecz. Cenk Kes, sözlerine; "Öncelikle dün Hakkari'de şehit olan asker ve pilotlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Terörün her türlüsünü ve destekçilerini lanetliyor; insanların sağlık, barış ve huzur içinde yaşadığı bir ülke talebimizi bir kez daha yüksek sesle dillendiriyoruz" diyerek başladı. 
Eczacıların, hastaların 24 saat kesintisiz ulaşabildiği ilaç ve sağlık alanında danışmanlık hizmeti veren ve ilacın uzmanı olan kişiler olarak tanımlayan Ecz. Kes, her zaman hastaların yanında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini kaydetti. Eczacıların çok yönlü değişim rüzgarının içinden geçtiğini belirten Kes, şunları açıkladı:


"DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ" 
Bir yandan sağlık sistemi son sürat değişirken diğer taraftan eczacılık hizmetleri de tüm dünyada ve ülkemizde çeşitleniyor ve eczacıya çeşitli roller yüklüyor. Bizler bilimsel temelli eczacılığı daha iyi icra etmek için bütün bu değişimlere adapte olmakla yetinmeyip değişimin öncüsü olmak için çalışıyoruz. Ancak yapısal problemler çözülmeden salt eczacılar üzerinden yapılmak istenen düzenlemeler bizlere mesleğin icrasında sıkıntılı süreçler yaşatıyor ve bu arada hepinizin bildiği gibi sıklıkla ekonomik bariyerlere takılıyoruz. 
"ECZACIYI RAHATLATACAK PROJELER BEKLİYORUZ"
En son 31 Mart 2016 tarihinde SGK ile TEB arasında imzalanan ilaç alım protokolü kamuoyuna yansıtılanın aksine eczacıların ekonomik beklentilerini ve son 10 yıldaki kayıplarını karşılamaktan çok uzaktır. Aynı zamanda 4 yıl olarak bağıtlanan bu protokol dünya da ve ülkemizde yaşanan siyasal ve ekonomik gelişmelere bakıldığında TEB'in bu durumlar karşısında hamle yapabilme yetisini ortadan kaldırdı. Maalesef önümüzdeki 4 yılda çok daha zorlu ekonomik şartlar eczacıları beklemektedir. Ülkemizde sağlık alanında alınan hizmetler dolayısıyla hasta memnuniyeti artarken maalesef biz eczacılar bu kurgunun en önemli aktörlerinden biri olmamıza rağmen yeterli desteği alamamaktayız. Bizler bu dönemde Sağlık Bakanlığı 'nın da devreye girerek eczacıyı rahatlatacak projeleri hayata geçirmesini bekliyoruz. 
"INTERNET SİTELERİNE İTİBAR EDİLMEMELİ"
İletişim ve internet çağında yaşıyoruz. Bu çağın olumlu yönleri hayatımızı pozitif anlamda etkilerken olumsuz yönleri ise hayatımızı kabusa çeviriyor ve bizleri geri dönülemez sağlık problemleriyle karşı karşıya bırakıyor. Halkımızın, sağlık beyanı ile ilaç ve benzeri ürünlerin reklam, tanıtım ve satışını yapan internet sitelerine itibar etmemelerini ve buradan kesinlikle herhangi bir ürün almamalarını bir kez daha dillendiriyor ve bu noktadaki uyarımızı yineliyoruz. 
HASTALARA GÜVEN İÇİN TEŞEKKÜR
Ülkemizde ilk eczacılık sınıfının açıldığı 14 Mayıs 1839 yılından bugüne kadar eczacılık mesleği son derece değişti, değişmeye devam ediyor. Bu değişimi hızlandırmak için meslek örgütü olarak görevimizin başındayız. Eczanelerin hasta sağlığına verdiği hizmetin niteliğini ve yelpazesini artırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sadece talep eden değil, hizmet üreten, katma değer yaratan bir mesleğin mensupları olmak; hastalarımıza verdiğimiz hizmetin kalitesini artırmak için uğraşıyoruz. Bu noktada Sağlık Bakanlığıyla birlikte ortak yürüteceğimiz projeler sayesinde sağlık danışmanı eczacı profili ön plana çıkartılarak halkımızın daha nitelikli bir ilaç ve sağlık hizmeti alması sağlanacak. Eczacılar olarak sağlık sistemine ve hasta sağlığına katkılarımızı arttırarak sürdüreceğiz. Hastalarımıza bize güvendikleri için teşekkür ediyor, sağlıkla uzun ömürler diliyoruz.”

Ek Resimler
Bu içerik 16.05.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1002 kez okundu.