2. ULUSLARARASI EDİRNE KIRMIZISI, DOĞAL BİTKİSEL BOYALAR SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “2. Uluslararası Edirne Kırmızısı, Doğal Bitkisel Boyalar Sempozyumu”, Balkan Kongre Merkezinde düzenlendi. Düzenleme Kurulunda fakültemizden Doç. Dr. Gülşah Gedik, Bilim Kurulunda Dr. Öğr. Üye. Çağlar Demirbağ, Bilimsel Sekretaryada Araş. Gör. Dr. Gökben Şahin ve Araş. Gör. Dr. Hakan Nazlı’nın yer aldığı sempozyumda Türkiye, İran, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Sırbistan ve Hollanda'dan 62 katılımcı tarafından 46 bildiri sunuldu.

Sempozyum Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tan, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Adnan Tülek, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu tarafından Sempozyum, Edirne Kırmızısı ve önemi üzerine açılış konuşmaları gerçekleştirildi. Açılış oturumunda, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Karadağ’ın ve Selanik Aristoteles Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ioannis Karapanagiotis’in sunumları yer aldı. Sempozyumda, Doç. Dr. Gülşah Gedik “Use of Rubia tinctorum L. in cosmetic products”, Dr. Öğr. Üye. Çağlar Demirbağ “Determination of gallic acid by hydrophilic interaction liquid chromatography” ve Arş. Gör. Alparslan Semih Salan “Investigating the antimicrobial effect of the dyestuff obtained from Rubia tinctorum L.” isimli sözlü bildirilerini sundular.
Bildirilerin sunumunun ardından katılımcılar, Balkan Kongre Merkezi fuaye alanında sergilenmekte olan “Kırmızı” adlı Fotoğraf Sergisi, “Sanatta Kırmızı” isimli Çini ve Seramik Sergisi, “Edirne Kırmızısından İzler” Sergisi ile Trakya Üniversitesinde görevli bilim insanlarının Edirne Kırmızısı ile ilgili yaptığı çalışmalardan elde edilen ürünlerin sergilendiği stantları ziyaret ettiler. Sempozyumda Doç. Dr. Gülşah Gedik “Fashion, Red and Madder” ve Doç Dr. Nilgün Becenen  “Traditional Natural Dyes” adlı çalışmalarıyla en iyi poster ödülünü aldılar.
Sempozyum “Edirne Kırmızısı Hasat Günü Şenliği”, Edirne şehir turu ve Dedeağaç gezisinin ardından sona erdi.

Bu içerik 12.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 198 kez okundu.