DR. ÖĞR. ÜYESİ GÜLŞAH GEDİK’İN PROJESİNE TÜBİTAK DESTEĞİ

Trakya Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde gerçekleştirdiği uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Gedik’in danışmanlığını üstlendiği, Elso Kimya şirketi tarafından hazırlanan "0-4 Yaş Grubu ve Hassas Ciltler için Çamaşır Yumuşatıcı Son Ürününde Kullanılmak Üzere Hipoalerjenik Naturel Esanslar Geliştirilmesi" adlı ve 3210908 numaralı TÜBİTAK 1501 projesi, TÜBİTAK tarafından kabul edilerek, desteklenecek projeler arasındaki yerini aldı.

Projenin amacı, doğal aromatik hammaddelerden yararlanarak farklı koku karakterlerine sahip, yumuşatıcı son ürünlerinde kullanılmak üzere hipoalerjenik esanslar geliştirmektir. Yıkamalı ürün gruplarında en çok kullanılan ürünlerden biri yumuşatıcılardır. Piyasadaki yumuşatıcı ürün gruplarının standart olarak alerjen ve sentetik hammaddelerden oluşması, kullanılan ürünlerin cilt üzerinde çeşitli alerjik reaksiyonlara sebep olması,0-4 yaş grubu, hassas ciltlere uygun yumuşatıcı ürün gruplarının talep edilmesine rağmen yetersiz olması ve büyük ölçekli, yumuşatıcı üreticilerinin çoğunun esans tedarikçilerinin yurt dışı kaynaklı olması nedeniyle tasarlanan projede, çalışılan esanslar ile %0,8 dozajda hipoalerjenik ve doğal aromatik bileşenler kullanarak daha güçlü, kalıcı ve uygun stabilite değerlerine sahip ürünler haline gelmesi sağlanacak, uluslararası geçerliliği olan OECD'ye kayıtlı bir test yöntemi olan HETCAM testi ile geliştirilecek esansların alerjen potansiyelleri incelenecektir.

Öğretim üyemizi kutluyor, başarılar diliyoruz.

Bu içerik 22.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 303 kez okundu.