Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Gedik Trakya Üniversitesi Radyosu Radyo Günebakanda “Yeşil Trakya” programına konuk oldu.

Trakya Üniversitesi sürdürülebilir ve ulaşılabilir “Yeşil Kampüs” olma hedefine uygun şekilde eşitlik, bilgi paylaşımı, barış ve saygı ilkeleri doğrultusunda doğal sistemlerin ve yaşadığımız çevrenin korunması için yapılması gerekenleri üniversite kimliğiyle hayata gerçekleştirme çabasındadır.

Enerji, ulaşım, gıda, su, eğitim, sorumluluk, sıfır atık vb. alanlarda akademik, idari ekip ve öğrencilerle birlikte yapılan çalışmalar ile çevreye dair farklı konular, Trakya Üniversitesi Radyosu Radyo Günebakanda “Yeşil Trakya” programında yer almaktadır. Çevre Mühendisi Tuba Doğru tarafından hazırlanan ve sunulan programın 12. bölüm konuğu Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Eczacılık Teknolojisi Bölümü Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülşah GEDİK oldu. Programda ilaç ve kozmetik ürünlerin tasarımı ve üretim aşamalarında sürdürülebilirlik ve çevreye dost olma perspektifleri dışında temiz güzellik kavramı anlatıldı. Ayrıca Farmasötik Teknoloji Laboratuvarlarında Yeşil üretim sürecine uygun bir şekilde yapılan Edirne Kırmızısının Farmasötik Kullanımı ve doğaya dost olacak şekilde yeniden üretilen Edirne Mis Meyve Sabunları gibi Ar- Ge çalışmalarından bahsedildi.

Program Spotify üzerinden ve aşağıdaki linkten dinlenebilir. https://open.spotify.com/episode/34s8YGTc1xe8UqddYDWzsF?si=0ba2caf950f64e68

Bu içerik 07.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 200 kez okundu.