Dünya Eczacılık Federasyonu (FIP-Fédération Internationale Pharmaceutique) tarafından çevrimiçi toplantı düzenlendi

Dünya Eczacılık Federasyonu (FIP-Fédération Internationale Pharmaceutique) tarafından 13.12.2021 tarihinde ulusal eczacılık fakülteleri Dekanlar Konseyinin katılımı ile FIP Eczacılık Eğitimi Zirvesi düzenlendi. Çevrimiçi düzenlenen toplantıya Fakültemiz adına Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Doğan ERGİN katılım sağladı.

Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre, 2030 yılına kadar çoğunlukla orta ve alt gelirli ülkelerde olmak üzere toplam 18 milyon sağlık çalışanı açığı olacağı öngörülmektedir. Öngörülen bu açığın önüne geçmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından gerçekleştirilen sürdürülebilir kalkınma hedeflerine destek olarak Dünya Eczacılık Federasyonu (FIP-Fédération Internationale Pharmaceutique) tarafından 18 maddelik acil eylem planı oluşturulmuştur. Bu çerçevede FIP tarafından Ekim-2021'de tüm bölgelerdeki (Amerika, Afrika, Avrupa, Doğu Akdeniz, Güney Asya ve Batı Pasifik bölgeleri) FIP  üyesi akademik kurumlar, profesyonel organizasyonlar ve eczacılık paydaşlarının katılımı ile FIP-UNITWIN Bölgesel Çalıştayları düzenlenmiş ve ekipler tarafından kendi bölgelerindeki eczacılık ve eczacılık bilimlerini ilerletmek için bir yol haritası oluşturulmuştur. Ortaya çıkan bölgesel yol haritalarının eczacılık kamuoyuna duyurulması amacıyla üzere 13.12.2021 tarihinde dünyadaki tüm eczacılık paydaşları ile çevrimiçi toplantı gerçekleştirilmiştir.

Bu içerik 14.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 642 kez okundu.