FAKÜLTEMİZ, ECZACILIK FAKÜLTELERİ AKREDİTASYON DERNEĞİ (ECZAKDER) TARAFINDAN AKREDİTE EDİLDİ

Fakültemizin eğitim hizmetleri ve süreçlerinin kapsamlı olarak ele alındığı değerlendirme sonunda programımız Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) tarafından akredite edildi.

 

Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER), Değerlendirme ve İzleme Ziyaret Ekibi (DİZE) tarafından 30.10.2022-02.11.2022 tarihleri arasında Fakültemize değerlendirme ziyaret gerçekleştirildi. DİZE Ekibi başkanı Prof. Dr. Emine AKALIN ve ekip üyeleri Prof. Dr. Ayşe EKEN, Prof. Dr. Nafiz Öncü CAN, Dr. Ecz. Gamze KORUBÜK, Öğrenci Aleyna KESER, Öğrenci Fatma Nur ONAN tarafından gerçekleştirilen değerlendirme ziyaretinde, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülay ŞEREN’in fakülte lisans eğitim programı ve Öz Değerlendirme Raporunun hazırlanması süreçlerine ilişkin sunumundan sonra DİZE üyeleri detaylı incelemelerde bulundu.

 

DİZE üyeleri, Fakültemize gerçekleştirdikleri ziyaret kapsamında Rektör Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU ile makamında bir araya geldi. Rektörlük makamındaki ziyarete Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri HATİPOĞLU, Prof. Dr. Ahmet Hamdi ZAFER, Prof. Dr. Murat TÜRKYILMAZ ve Üniversitemiz Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Metin AYDOĞDU katıldı.

 

Eczacılık eğitiminde, akreditasyon süreci, kaliteli eczacılık eğitimi için temel beklentileri garanti etmektedir. Akreditasyon sürecinin temel amacı, eczacılık fakültesinin programının kalitesi hakkında profesyonel bir yargı sağlamak ve bunun sürekli gelişimini teşvik etmektir. Akreditasyon hem kalite güvencesi hem de kalite geliştirme ile ilgili bir kavram olup Fakültemizde başlatılan akreditasyon süreci ile eczacılık eğitim programının kalite güvencesinin sağlanması, programın sürekli iyileştirilmesinin desteklenmesi ve programın uluslararası standartları karşılamasına yardımcı olması amaçlanmıştır. Bu amaçla akreditasyon süreci başarıyla tamamlanmış olup Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) Yönetim Kurulunun 27 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda alınan kararla; 27 Ocak 2023–27 Ocak 2025 tarihleri arasında geçerli olmak üzere Fakültemiz “AKREDİTE” olmaya hak kazanmıştır.

 

Sürecin başarıyla tamamlanmasında emeği geçen tüm akademik, idari personelimize, öğrencilerimize, iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

 

Resim
 
Ek Resimler
Bu içerik 03.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 650 kez okundu.