FAKÜLTEMİZ, EĞİTİMDE KALİTEYİ TAÇLANDIRAN TYÇ LOGOSUYLA BAŞARILARINA YENİ BİR BOYUT KATIYOR

Türkiye’de diploma, sertifika ve yeterlilik belgelerinde başlayan yeni dönem ile Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun (MYK) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve Yükseköğretim Kalite Kurulu paydaşlığıyla hayata geçirdiği proje çerçevesinde Fakültemiz diplomalarında Türkiye Yeterlilik Çerçevesi (TYÇ) Logosu kullanmaya hak kazandı.

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulunun 06 Aralık 2023 tarihinde yapılan toplantısında Fakültemiz “Yükseköğretim Mezuniyet Belgelerinde Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Logosunun Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar”ının 7'inci maddesinde belirtilen ölçütleri sağladığı için diploma eklerinde, transkript ve mezun belgelerinde TYÇ logosunu kullanmaya hak kazandı.  Bu kapsamda Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, yurt içinde ve yurt dışında eğitim ve istihdam piyasasında aranan yüksek niteliklerin ve kalitenin varlığının işareti olan TYÇ Logosu’nu kullanma hakkı kazanan ve 2023 yılında Ulusal Eczacılık Fakülteleri arasında 10 fakülteden biri olma başarısını gösterdi. Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi ile uyumlu olan TYÇ Logolu diplomalar, mezunların yurt dışında eğitim, öğrenci değişim programları ve istihdamını kolaylaştıracaktır.

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) yeterlilikleri karşılaştırılabilir, şeffaf ve anlaşılabilir kılan kalite güvencesinin göstergesidir. Ülkemizdeki farklı yeterlilikler arasında tutarlı ve hiyerarşik bir yapı oluşturan TYÇ’ye yerleşen yeterlilikler, TYÇ logosu ve TYÇ seviyesi bulundurma hakkını elde ederler.

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesine yerleştirilmiş yeterlilikler için düzenlenen mezuniyet belgelerinde TYÇ Logosu kullanımının Fakültemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.
                  Resim

Bu içerik 29.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 206 kez okundu.