Fakültemiz Beyaz Önlük Töreni Gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı 1. sınıf öğrencileri 04 Mayıs 2018 tarihinde Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Salonu’nda düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydiler. Törene Eczacılık Fakülte Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, akademisyenler ile öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ve Üniversitemiz tanıtım filminin izlenmesinin ardından başlayan törende 1. Sınıf öğrencisi Simay Altan bir konuşma yaptı. Altan konuşmasında Eczacılık mesleğini ve Trakya Üniversitesi’ni seçtiği için çok mutlu olduğunu belirterek bu mesleği en iyi şekilde yapmak için çok çalışacağını ifade etti.

Eczacılık Fakülte Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren açılışta yaptığı konuşmada “Değerli aileler, Fakülte küçük yaşlardan itibaren bir meslek edinmesi yönünde canla başla çalışarak yetiştirdiğiniz çocuklarınız eğitim hayatlarının son basamağına büyük bir başarı ile geldiler, şüphesiz bu başarıda emeğiniz çok, sizleri gönülden tebrik ederim.

Fakültemiz eğitim programı Ulusal Eczacılık Fakülteleri ÇEP çerçevesinde hazırlanmış ve buna uygun yürütülmektedir. Ayrıca Eczacılık Fakülteleri Dekanlar Konseyi kapsamında iki yılda bir güncellenmektedir. Ulusal ve uluslararası yetkinliğe sahip Eczacılık Fakültesinin önemli ölçütlerinden biri akredite olmuş, yetkinleştirilmiş eczacılık eğitimidir. Eğitim programımız bu süreç için hazırdır. Fakültemiz binası da kısa süre içerisinde tamamlanacak olup akabinde akreditasyon başvurumuzu gerçekleştireceğiz. Fakülte olarak belirlediğimiz hedeflere adım adım ilerliyoruz. Bu hedefler doğrultusunda büyük bir özveri ile çalışan akademik ve idari personelimize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sevgili 1. Sınıf öğrencileri, beyaz önlüklerinizi giyeceğiniz bugün, hayatınızdaki önemli günlerden biri. Bir diğer önemli gün ise mezuniyet cübbenizi giyeceğiniz gündür. İkisi arasındaki akademik süreciniz, bilimin ışığında, mesleki eğitim ve kazanımlarla dolu dolu geçecektir. Fakülte misyonumuz: ilacın üretiminden tüketimine her aşamasında aktif görev alabilen, toplum sağlığına, lisans/lisansüstü eğitime ve ilaç araştırmalarına katkılar sağlayacak eczacılar yetiştirmektir. Hedeflerinizi belirlemek ve düzenli çalışmak sizi doğal olarak başarıya götürecektir.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Dekan, Dekan Yardımcıları ve törene katılan akademisyenler tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Önlük giydirme töreninin ardından toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

Ek Resimler
Bu içerik 09.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1529 kez okundu.