Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülay ŞEREN ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Serap YILMAZ ÖZGÜVEN Erzurum’da düzenlenen Dekanlar Konseyi Toplantısı'na katıldı.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eczacılık Fakülteleri Dekanlar Konseyi Atatürk Üniversitesinin ev sahipliğinde 15.11.2022 tarihinde Erzurum’da gerçekleştirildi.
Konseye, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu, Konsey Başkanı Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan, Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) Başkanı Prof. Dr. M. Seçkin Özden ve ECZAKDER Genel Sekreteri Prof. Dr. Benay Can Eke ile birlikte toplam 39 dekan ve dekan yardımcıları katıldı.
ECZAKDER tarafından 2022-2028 yılları arasında yeniden akredite edilen Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Akreditasyon Belge Takdim Töreni, Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşti. Törene Eczacılık Fakültesi Dekanları, ECZAKDER yönetim kurulu üyeleri, 13. Bölge Eczacı Odası temsilcileri, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Tören ilk olarak Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı ziyaretle başladı. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, akreditasyon belgelerinin öğrencilerin hem lisans hayatlarında sağladığı kazanımlardan hem de mezun olduktan sonra sunduğu katkılardan bahsederek tüm öğrenciler adına heyete teşekkürlerini sundu.
Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Kadıoğlu’nun açılış konuşmasında; Atatürk Üniversitesi rektörü ve üst yönetimin Eczacılık Fakültesinin akreditasyon sürecine başvuru döneminden sonuna kadar büyük destek verdiğini, fakültenin öğretim üyeleri ve paydaşlarının bu süreci yönetmede gösterdiği çabayı takdirle karşıladığını belirterek, bundan sonraki süreçte de kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma ve yönetim kalitesinin sürekli geliştirilmeye çalışacaklarını dile getirdi.
Sonrasında ECZAKDER Başkanı Prof. Dr. M. Seçkin Özden akreditasyon sürecinin önemini ve bu alanda yürütülen faaliyetleri özetleyen bir sunum gerçekleştirdi.
Törenin ardından Eczacılık Fakülteleri Dekanlar Konseyi Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan başkanlığında toplandı. Atatürk Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde yapılan kısa bir turun ardından Prof. Dr. İlkay Erdoğan Orhan Eczacılık Fakültesi Dekanlar Konseyi’nin bugüne kadar yapılan çalışmalarını içeren bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından Prof. Dr. Belma Koçer Gümüşel eczacıların istihdam alanları sonrasında da Prof. Dr. Gül Özhan eczacılıkta mesleki yeterlilik konusunda sunumlar gerçekleştirdiler. Toplantıda, eczacılık fakültelerinde verilen eğitim her yönü ile ele alınarak, kalitesinin artırılması, Türkiye’deki eczacılık fakültelerinin eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürebilmeleri için belirlenmiş olan asgari gereklilikleri kapsayan Ulusal Eczacılık Çekirdek Eğitim Programının yanı sıra eczacılık ile ilgili genel ve özel mesleki konuları ve eczacılık fakültelerinin ortak sorunları konuşuldu.
Ek Resimler
Bu içerik 29.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 167 kez okundu.