FAKÜLTEMİZ İKİNCİ MEZUNLARINI VERDİ.

Fakültemiz 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı mezuniyet töreni Balkan Kongre Merkezi’nde yapıldı. Törende mezun öğrenciler kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Edirne Eczacı Odası Başkanı Ecz. Cenk Kes, çok sayıda akademisyen, aileler ve öğrencilerin katıldığı tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Trakya Üniversitesi tanıtım filminin de izlendiği törende Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.
 
Törende, Eczacılık Fakültesi mezunları adına bir konuşma gerçekleştiren Eczacılık Fakültesi birincilerinden Ecz. Ece Öndül “2018-2019 eğitim öğretim yılı mezunları adına bu konuşmayı yapıyor olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. Ben beş yıl önce fakülteme çok büyük hayallerle geldim. Bu uzun yolda hayallerimden ve hedeflerimden hiç vazgeçmedim. Eczacı gibi düşünebilmeyi, sorgulamayı ve yılmadan devam etmeyi öğrendim. Öğrendiğim tüm bilgiler, kazandığım tüm tecrübeler için üzerimizde emeği olan bütün hocalarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hepinizin huzurunda bu diplomayı almamda, almamızda en az hocalarımız kadar üzerimizde emekleri olan ve bizleri bu günlere getiren, her zaman yanımızda olan ailelerimize de teşekkür etmek istiyorum.” dedi.
 
Ecz. Ece Öndül’ün konuşmasının ardından kürsüye gelen Edirne Eczacı Odası Başkanı Cenk Kes ”Çok güzel bir tören… Bizler maalesef bu törenleri bu kadar güzel yaşayamadık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bizim o zaman öğrenci olarak yaşayamadıklarımızı bugün konuşmacı olarak yaşatan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren’e teşekkürlerimi arz etmek istiyorum. Arkadaşlarımız bu kadar güzel bir üniversitede eğitim görmenin keyfini sürdü. Tüm üniversite hocalarımıza ve çalışanlarımıza da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Çok güzel imkânlar, inşallah bu imkânlarla ülkemize faydalı birer meslek mensubu olurlar.” dedi. Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ise “Eczacılık mesleği köklü bir meslek. Hem lojistik bir kuvvetsiniz hem psikolojik bir kuvvetsiniz. Bu kuvvetlerle sizler gibi yeni eczacıların eklenmesinden biz sağlık camiası olarak çok mutluyuz. Sizlerin bu günlere geldiğinizi görmek bizler için gurur. Sizlere mutlu yarınlar diliyorum.” dedi.
 
Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren törende yaptığı konuşmada mezunların iş hayatında Trakya Üniversitesi’ni temsil edeceğini belirterek ”Bugün Eczacılık Fakültesi olarak, mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklerle donattığımız 33 öğrencimizi eczacılık camiasına kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. İnanıyorum ki mezunlarımız hayatlarının bundan sonraki dönemlerinde Trakya Üniversitesinin misyon ve vizyonu ile donanmış bireyler olarak bizleri mükemmel şekilde temsil edecekler. Mesleki eğitimlerinin yanında, öğrencilerimize, her zaman, yaptıkları iş ne olursa olsun layıkıyla yapmanın öneminden, dürüst ve ahlaklı olmanın erdeminden bahsettik. Ancak akademik, etik ve sosyal gelişim birbirini tamamladığı zaman aile, üniversite ve öğrenci sacayağında üzerimize düşen görevleri yerine getirmiş oluruz.” dedi.
 
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne ve tarihi ile ilgili gerçekleştirdiği kısa konuşmanın ardından Trakya Üniversitesi’nden bahsederek “Trakya üniversitesi bölgenin bütün sorunlarına dokunan, özellikle Balkanlar gibi bir gayesi olan bir üniversite. Eczacılık fakültesi genç olmasına rağmen çok güçlü temelleri atılmış özel bir fakülte. Özellikle dekanıma, dekan yardımcıma, hocalarıma teşekkür ediyorum. Çok iyi bir eğitim ortamı oluşturdular. Bu eğitim ortamı içerisinde öğrencilerimiz geçen yıl pek çok başarıya imza attı. Bu yıl yine yarışmalara katılan öğrencilerimiz sayesinde Türkiye’nin En Girişimci Eczacılık Fakültesi ödülünü aldık. Yeni eczacılık fakültesinin tamamlanmasıyla çok daha gelişmiş şekilde evlatlarımızı hazırlayacağız. Değerli Hocalarım, lise mezunu olarak aldığınız evlatlarımızı bir halı dokur gibi ilmik ilmik dokudunuz ve şimdi mezun oldular. Emeklerinize sağlık, hepinize teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler, sizlerin öğrenciliği hiç bitmeyecek. Her gün ilminizi ve bilginizi yenileyerek bir önceki günden daha iyi olacaksınız. Mesleğinizde iyi olmanın yanında insanın en güzel süsünün güzel ahlak olduğunu unutmayın. Enstrümanı insan olan bu kutsal mesleğin mensupları olarak merhametli olun. Ben sizlerin başarılı olacağınızdan eminim. Hepinizi canı gönülden kutluyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun. ” dedi.
 
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasının ardından fakülte birincileri Ecz. Dilek Özgen Gülyenli ve Ecz. Öndül’e plaketlerini verdi. Okul birincileri tarafından mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından Eczacılık Meslek Andı’nın okunması ile tören son buldu.
Ek Resimler
Bu içerik 16.07.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 892 kez okundu.