FAKÜLTEMİZ KÜTÜPHANESİ 2023-2024 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİNDE HİZMETE AÇILDI

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Kütüphanesi, fakültemizin kurulduğu yıllardan itibaren oluşturulmaya başlanmış, Türk Farmakopesi ve dergileri, Türk Eczacılar Birliği yayınları, eczacılık ile ilgili kitaplar, çeşitli yayınlar kütüphanede yerini almıştır. Ocak 2020 tarihinde Kamu Yönetimi Uzmanı Emekli Daire Başkanı Ahmet YAVUZ tarafından kişisel kütüphanesi bağışlanarak kütüphanemiz zenginleşmeye devam etmiştir.

 

Ahmet YAVUZ, Başbakanlık/Cumhurbaşkanlığı’na bağlı kurumun farklı birimlerinde, 1965-2005 yılları arasında çeşitli görevlerde bulunmuş ve 2005 yılında Daire Başkanı kadrosundan emekli olmuştur. Ahmet Yavuz’un yıllar içerisinde oluşturduğu kişisel kütüphanesinde; çok değerli yazarlardan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e ait eserler, saygın yazarlara ait kıymetli dini eserler ve çok geniş bir yelpazede genel kültür kitapları yer almaktadır.

 

Eczacılık Fakültesi Kütüphanesinin ilgili fiziksel alana yerleştirilmesinde ve Merkez Kütüphaneye kayıtlarının yapılmasında fakültemizin Araştırma Görevlileri ve İdari Personeli büyük bir özveri ile çalışmış ve bugüne gelmesinde büyük emek harcamışlardır. Fakültemiz komisyonlarından ‘Kütüphane Komisyonu’nu oluşturan Araştırma Görevlilerine kitap kayıtlarını oluşturabilmesi amacıyla Merkez Kütüphane Görevlileri tarafından eğitim verilmiş ve Fakültemiz Kütüphanesi Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesine bağlı olarak TO-KAT (Ulusal Toplu Katalog) ULAKBİM’de yerini almıştır. 2023-2024 Akademik yılında Fakültemiz gönüllü öğrencilerine yine Merkez Kütüphane tarafından ‘Ödünç Kitap Verme’ eğitimi verilerek öğrencilerimizin dönüşümlü haftalık çalışma programı hazırlanmış ve kütüphanemiz gönüllü öğrencilerimizin de desteğiyle 12 Kasım 2023 tarihinde hizmete açılmıştır.

 

Eczacılık Fakültesi Kütüphanesinin bugüne gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

 

ECZACILIK FAKÜLTESİ DEKANLIĞI

Ek Resimler
Bu içerik 28.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 275 kez okundu.