Fakültemiz öğrencileri Beşir Sefa MUMAY, Ömrüm ERGÜVEN ve ekip arkadaşları İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Ali MİRZAEİ ile Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Emirhan KARADENİZ’ in başarısı

Fakültemiz 2020 mezunu Beşir Sefa MUMAY ve fakültemiz 5. sınıf öğrencisi Ömrüm ERGÜVEN, ekip arkadaşları Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Emirhan KARADENİZ ve İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Ali MİRZAEİ, dünya çapında 92 ülkede 500.000 eczacılık fakültesi öğrencisini ve mezununu temsil eden International Pharmaceutical Students Federation (Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federationu) tarafından düzenlenen INNOV8: Pharmacy Innovation Competition adlı proje yarışmasında, 1 Eylül 2020 tarihinde açıklanan 6 finalist takımdan biri olma başarısı göstererek ülkemizi temsil etmeye hak kazandılar.
Innovative Simplified Prospectus Contributing to Rational Drug Use with Augmented Reality and Artificial Intelligence Applications (Arttırılmış Gerçeklik ve Yapay Zeka Uygulamalarıyla Akılcı İlaç Kullanımına Katkıda Bulunan Sadeleştirilmiş İnovatif Prospektüs) adlı projeleri ile yarışmaya katılan PharmaIno Science takımı, toplam 70 farklı ülkeden gönderilen 200 proje arasından seçilen ilk 6 proje arasında yer alarak finale kalan tek Türk takımı olmayı başardılar.
6 Eylül 2020 Pazar günü ülkemizi temsil etmek üzere online olarak 10 dakikalık proje sunumu gerçekleştirecek olan PharmaIno Science takımına ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Bu içerik 03.09.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 458 kez okundu.