Fakültemiz Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Dicle ÇEVİK TÜBİTAK 2219 kapsamında İtalya’da doktora sonrası çalışmalarını tamamladı.

Fakültemiz Farmakognozi Anabilim Dalı doktor öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Dicle ÇEVİK TÜBİTAK 2219 - Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında İtalya’da doktora sonrası çalışmalarını yapmak üzere burs almaya hak kazanmıştır.  Dr. Öğr. Üyesi Dicle Çevik, İtalya’nın Salerno şehrindeki Salerno Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde, Eylül 2022 tarihinden itibaren 5 ay boyunca, Prof. Dr. Sonia Piacente danışmanlığında, Fitokimya alanındaki ve "Glycyrrhiza asymmetrica Hub.-Mor. Köklerinden HPLC-ESI/HR/MSn Yönlendirmeli Sekonder Metabolitlerin İzolasyonu ve Sitotoksik Etkilerinin Araştırılması" konusundaki araştırmalarını yürütmüştür. Bu çalışma ile Türkiye iline endemik bir meyan türü olan G. asymmetrica Hub.-Mor. köklerinden LC-ESI/HR/MSn yönlendirmeli olarak yeni sekonder metabolitlerin izolasyonu, saflaştırılan bileşiklerin yapılarının spektroskopik yöntemler ile tayin edilmesi ve çeşitli kanser hücre hatları üzerindeki in vitro sitotoksik aktivitelerinin araştırılması amaçlanmıştır.
Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Bu içerik 23.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 403 kez okundu.