Fakültemiz Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Doğan ERGİN'in Editörlüğünü Yaptığı Kitap Yayınlandı.

Fakültemiz Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Doğan ERGİN ve Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Dr.Öğr.Üyesi Özge İNAL'in editörü olduğu ''21. Yüzyılın Modern İlaç Taşıyıcı Sistemleri'' kitabı, Akademisyen Kitabevi'nden yayınlandı. Yayınlanan kitap, Eczacılık Fakültesi adına Prof.Dr.Gülay ŞEREN'e takdim edildi.
Farklı üniversitelerden akademisyenler tarafından kaleme alınan ve 10 bölümden oluşan kitapta,  2000’li yıllarda özellikle kanser tedavisi başta olmak üzere çeşitli kullanımları olan yeni ilaç taşıyıcı sistemler tanıtılmıştır.
Kitabın bölümleri ve yazarları ise şu şekildedir:
Üç Boyutlu Baskılı (3D-Printing) Prototiplerinin Farmasötik Teknoloji Alanında Geliştirilmesi: Dr.Ecz. Ayça ALTAY BENETTİ (Ulusal Singapur Üniversitesi, Eczacılık Departmanı)
Moleküler Baskılanmış İlaç Taşıyıcı Sistemler: Dr.Ecz. Büşra ARPAÇ BİRRO (Padova Üniversitesi, Farmasötik Bilimler Bölümü)
Hücre Bazlı Nanotaşıyıcı Sistemler-Eksozomlar: Dr. Öğr. Üyesi Tuğba EREN BÖNCÜ (Erciyes Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji AD)
Nanobaloncuklar: Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Doğan ERGİN (Trakya Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji AD)
Mikro/Nanorobotlar: Dr. Öğr. Üyesi Miray İLHAN/Arş.Gör Maide ÖZTÜRK (Düzce Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji AD)
Metal Organik Çerçeveler: Dr. Öğr. Üyesi Özge İNAL (Ankara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Farmasötik Teknoloji AD.)
İnorganik/Metalik Nanopartiküller: Dr. Öğr. Üyesi Gizem Rüya TOPAL (Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji AD)
Uyaranlara Duyarlı Nanotaşıyıcılar : Dr.Öğr.Üyesi Ömer TÜRKMEN (Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji AD)
Teranöstik Nanotaşıyıcılar: Dr. Ecz. Burcu ÜNER (St. Louis Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Missouri)
İlaç Taşıyıcı Sistemlerin Gelişiminde Yapay Zeka Uygulamaları: Doç. Dr. Gülin AMASYA (Ankara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi,Farmasötik Teknoloji AD.)
Bu içerik 21.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 236 kez okundu.