Fakültemiz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Dicle ÇEVİK, “Edirne İli'nde Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Belirlenmesi" İsimli Projede Yer Aldı.

Fakültemiz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Dicle ÇEVİK, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Edirne İli'nde Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Belirlenmesi" isimli projesinde etnobotanik uzmanı olarak görev almaktadır. Bu proje kapsamında botanik, etnobotanik, etnozooloji ve sosyoloji alanlarında uzman akademisyen tarafından Edirne ilindeki 40 köyde saha çalışmaları yapılarak; sağlık (halk ilacı), beslenme (gıda, baharat, içecek, maya, vb.), endüstriyel (boya, tekstil, yapı malzemesi, yakıt, el sanatları vb.) ve tarım-hayvancılık (arıcılık, avcılık) amaçlarıyla geleneksel olarak kullanılan bitkisel, hayvansal ve fungal doğal kaynaklar kayıt altına alınmaktadır.

Bu içerik 04.02.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 305 kez okundu.