Fakültemiz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gamze GÖGER, “Kırklareli İli'nde Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Belirlenmesi" İsimli projede Yer Aldı.

Fakültemiz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gamze GÖGER, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Kırklareli İli'nde Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Belirlenmesi" isimli projesinde etnobotanik uzmanı olarak görev almıştır.  Geleneksel kullanım, biyolojik çeşitliliği oluşturan unsurların, insanların herhangi bir ihtiyacının karşılanmasına yönelik kullanımını içeren, genellikle bir topluluğun kültürel veya manevi kimliğinin bir parçasını oluşturan, o topluluk içinde geliştirilen, devam ettirilen ve nesilden nesle aktarılan bilgi, ustalık, beceri ve uygulamaları kapsar.  Bu proje kapsamında Kırklareli’nin özellikle yaşlı nüfusu yüksek köyleri botanik, etnobotanik, etnozooloji ve sosyoloji konularında tecrübeli uzmanlarca ziyaret edilerek sağlık (halk ilacı veya şifa amaçlı uygulamalar), beslenme (gıda, baharat, içecek, maya, vb.), endüstriyel (boya, tekstil, yapı malzemesi, yakıt, el sanatları vb.) ve tarım- hayvancılık amaçlı geleneksel kullanımlar kayıt altına alınmıştır.

Resim

Bu içerik 04.02.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 474 kez okundu.