FAKÜLTEMİZ TARAFINDAN HAZIRLANAN RUMELİ KÖPRÜSÜ’NÜN SON SAYISI HAYATINI KAYBEDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İTHAF EDİLDİ

Fakültemiz öğretim üyeleri, öğrencileri ve mezunlarının katkılarıyla yayınlanan Rumeli Köprüsü dergisinin son sayısı, pandemide hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına ithaf edildi…

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından yayınlanan Rumeli Köprüsü dergisi, COVID-19’un üçüncü özel sayısı ile okuyucuları ile buluştu. Fakültemiz öğretim üyeleri, öğrencileri ve mezunlarının katkılarıyla yayınlanan dergi, pandemi döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına ithaf edildi.

Daha önce farklı disiplinlerden bakışla COVID-19’un ele alındığı ilk özel sayı ve uzaktan eğitim içerikli ikinci özel sayının ardından derginin üçüncü özel sayısı tıp, eczacılık ve sağlık sektörü özelinde ele alındı. Akademisyen, eczacılar ve öğrenciler tarafından ele alınan dergiye ilişkin açıklamalarda bulunan  Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, COVID- 19 salgını nedeniyle zorlu bir süreçten geçildiğini belirterek, “Koronavirüs salgını sürecinde ilk sıralarda eğitim, olmak üzere pek çok alanda önemli değişimler yaşamak zorunda kaldık. Bu yaşamış olduğumuz değişim sürecini Fakültemiz öğrencileri, mezunları ve akademisyenleri farklı yönlerden ele aldı. Amacımız, süreci sahada birebir yaşayan eczacılarımızın gözlemlerini aktarmak, eğitimi devam eden öğrencilerimizi bu tip platformların içinde yer almaya cesaretlendirmek ve pandemi süreci ile ilgili yaşanan son gelişmelerin farklı yönlerden ele alındığı bir kaynak oluşturmaktır. Bizi bu kaynak eserin oluşmasındaki desteklerinden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinin değerli müdürü, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ve değerli çalışanlarına teşekkür ederim.” dedi.

Derginin üçüncü sayısı, şu konu başlıklarından oluşuyor:

“COVID-19+ Hastalarında Solunum Yönetimi” / Ecz. Vesa Gjini

“Aromaterapi” / Büşra Gül Dizieğri

“Antiviral Bitkiler ve Özellikleri” / Havva Nur Aydın ve Prof. Dr. Fatma Güneş

“COVID-19 Pandemisinde Aşı Çalışmaları ve Aşıların Üretim Teknolojileri” / Eczacı İrem Meryem Kesdi

“Denizden Virüslerle Savaşa” / Eczacı Aslı Esra Yalçın ve Doç. Dr. Özlem Demirkıran

“COVID-19 Pandemisi ve Pandemi Sürecinde Kullanılan Yapay Zekâ Uygulamalarının İncelenmesi” / Ecz. Beşir Sefa Mumay ve Ceren Mutlu

“Tarihteki Pandemi Örnekleri Başlangıç, Bitiş ve Kalıcı Etkileri” / Irmak İpek Nayir

“COVID-19 ve D Vitamini” / Ecz. Ezgi Mertoğlu ve Ecz. Sümeyye Bozkurt

“Pandemi, Karantina ve Oyunlaştırma Teknolojisi” / Ömrüm Ergüven

“Eczacılık Fakültesi Öğrencisinin Gözünden Pandemi” / Melih Gölek

“Covıd-19 Pandemisi Özelinde Boğaz Pastillerinin Kullanım Alanlarının İncelenmesi” / Ecz. İlayda Gül Albayrak ve Ecz. Bahadır Topal

Güncel COVID-19 Tedavi Protokolüne Ek Olarak Tedavi Öncesinde ve Tedavi Esnasında Kullanılması Tavsiye Edilen Vitaminler” / Nurseli İbram Salı

“COVID-19 Tanısında Kullanılan Moleküler ve Serolojik Tanı Testlerinin İncelenmesi” / Betül Arslan ve Zeynep Güner

“Pandemi Sürecinde Dünya Genelinde Eczacılık Hizmetleri, Önlemler, Değişimler, Öngörüler” / Hilal Kaya

COVID-19 Özel Sayısına https://www.kisa.link/Oxoe üzerinden ulaşılabilirsiniz.

Bu içerik 25.02.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 392 kez okundu.