Fakültemiz Topluluklarından Trakya Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği (ETUPSA) tarafından Türkiye’nin ilk “Dermokozmetik Zirvesi” gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Eczacılık Öğrencileri Birliği (ETUPSA) Trakya Üniversitesinin stratejik plan çerçevesinde hayata geçirdiği “Edirne Kırmızısı “Edirne Kırmızısı” temasıyla Balkan Kongre Merkezi’nde “Dermokozmetik Zirvesi” düzenledi.” Gerçekleştirilen zirvede, birçok fakülteden öğrenci ve akademisyen katılırken, ilaç endüstrisinde ve eczanelerde çalışan eczacılar da katılım gösterdi.
Türkiye’de bir ilk olan zirvede sunum ve workshoplarla sektöre ışık tutulurken kozmetik alanında faaliyet gösteren pek çok firma da fuaye alanında stant açıp bilgilendirme yaptı.
Zirvenin açılışına Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer ile Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Dekan Yardımcısı ve Eczacılık Öğrencileri Birliği Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Serap Yılmaz Özgüven, Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ve Trakya Üniversitesi Tanıtım Filmi’nin izlenmesiyle başlayan etkinlikte, Devlet Konservatuvarı’nın sunduğu müzik dinletisinin ardından açılış konuşmalarına geçildi. Eczacılık Öğrencileri Birliği (ETUPSA) Topluluk Başkanı Bengi Ecehan Caba, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Eczacılık Öğrencileri Birliği Topluluğu Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Serap Yılmaz Özgüven, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer açılış konuşmalarını yaptılar.
Programın ilerleyen saatlerinde LABER Kimya Genel Müdürü Levent Kahrıman “Sürdürülebilir Kozmetik”, Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Gedik “Edirne Kırmızısının Farmasötik Kullanımı”, Elso Kimya Laboratuvar Yöneticisi Artyom Streinikov “Parfüm ve Esanslar”, Dermoclean Yönetici Direktörü Eczacı Oğuzhan Aydemir “Nemlendiriciler”, Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi beşinci sınıf öğrencisi Yasemin Aykaç “Eczacılık Öğrencisi Gözünden Kozmetik Ürün Üreten Firmalarda Bir Staj Deneyimi”, İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Pınar Bacaksız “Kozmetik Ürünlerde İnovasyon Algısı ve Boyutları” ve İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Aslan “Lipozomal Kozmetikler, Yerli Probiyotikler, Prebiyotikler ve Postbiyotikler” başlıklı sunumlarını paylaştılar.
Programın ikinci gününde ise NPROC Natural Products Kalite Kontrol Direktörü Kadriye Çalık Bozoğlan “Naturel Bazlı Ürün Eldesi ve Kozmetikte Kullanımı”, ELSO Kimya Pazarlama Müdürü Alper Aksoy “Kozmetikte Trendler ve Tüketici Tercihleri”, LYN Skıncare Ürün Müdürü Seray Selan “İçerik Okuma ve İçeriklere Göre Ürün Seçimi”, Tuğba Eczanesi Eczacı Tuğba Ertunç “Dijital Ortamda Kozmetik Pazarlaması”, Ephesus Natural Care Kurucu Ortağı Uzman Eczacı Esin Kaya “Kozmetikte Doğal Trendler”, Charm Core Kozmetik Müdürü Evrim Sevim Cebbar “Parfüm Seçimi” ve "NLAVA Kurucusu Neslihan Üner “Tıbbı Lavanta Yağının Faydaları” konularında sunumlar yaptılar..
Programda ayrıca Levent Kahrıman “Kremini Kendin Yap”, Artyom Strelnikov “Parfüm Atölyesi”, Oğuzhan Aydemir “Nemlendirici Preparatlar”, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Aslan “Lipozomal Nemlendiriciler ve Antiagingler” Evrim Sevim Cebbar “Parfüm Seçimi” ve Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Gedik “Neuronutrikozmetik” konulu workshoplar gerçekleştirdi.
Ek Resimler
Bu içerik 23.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 243 kez okundu.