FAKÜLTEMİZ UYGULAMA ECZANESİNİN RESMİ AÇILIŞI 5 MART 2024 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fakültemizde program geliştirme kapsamında, Uygulama Eczanesinin kurulmasıyla serbest eczane uygulamalarının küçük gruplar halinde öğrenme merkezli ve uygulamalı olarak verilmesi amaçlanmıştır. Eczacılık eğitimindeki teorik ve uygulamalı dersleri bütünleştiren Eczacılık Uygulamaları, bilgi ve becerilerin kazanımını tamamlamakta ve gerçek yaşama entegre olabilen bilgi, beceriler ile öğrencilerimizi geleceğe hazırlamaktadır.
Fakültemiz Uygulama Eczanesi, klinik eczacılık uygulama dersleri, seçmeli dersler kapsamında reçete pratikleri uygulamaları ve Hasta Bilgilendirme Yarışması amacıyla kullanılmakta olup eczanemizde eczacı-hasta iletişimi, eczane yerleştirme düzeni, eczanede kullanılan otomasyon programları, stok kontrolü ve reçete kayıtlarının tutulması gibi temel konuların öğrencilerimize kazandırılması hedeflenmiştir.
Uygulama Eczanemizin hayata geçirilmesi çalışmalarına 2023 yılının aralık ayında Dekanımız Prof. Dr. Gülay ŞEREN, Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Ülkü GÜN, Edirne Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Ecz. Özlem DİNÇER, Ecz. Ceyda VARLI, Selçuk Ecza Deposu Şube Müdürü Fikret GEZİCİOĞLU’nun katıldığı toplantı ile başlanmış ve 5 Mart 2024 tarihinde resmi açılışın gerçekleştirilmesiyle sonuçlandırılmıştır.
Fakültemiz Uygulama Eczanesinin resmi açılışı, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Metin AYDOĞDU, Dekanımız Prof. Dr. Gülay ŞEREN, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Doğan ERGİN, Dr. Öğr. Üyesi Serap YILMAZ ÖZGÜVEN, Genel Sekreter V. Halil YÜKSELOĞLU, Kütüphane Daire Başkanı Prof. Dr. Nurten ÇETİN, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Türker TÜKÜÇ, Edirne Eczacı Odası Başkanı Ecz. Gürkan KILIÇCIGİL, Yönetim Kurulu Üyeleri Ecz. Özlem DİNÇER, Ecz. Ceyda VARLI, Ecz. Doğukan ÇİFTÇİ, Ecz. Muammer Mustafa ERGİN, Selçuk Ecza Deposu Şube Müdürü Fikret GEZİCİOĞLU ve Selçuk Ecza Deposu Temsilcileri, akademisyenler, Fakülte Sekreterimiz Selma BİNER, idari personelimiz, konuklar ve öğrencilerimizin yüksek katılımı ile gerçekleştirilmiştir.
Fakültemizin Uygulama Eczanesinin açılması çalışmalarına öncülük eden Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Ülkü GÜN hocamıza teşekkür ederiz.
Eğitim programımıza önemli katkı ve ayrıcalık kazandıran Uygulama Eczanemizi fakültemize armağan eden Selçuk Ecza Deposuna sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. 
Fakültemiz Uygulama Eczanesinin hazırlık çalışmalarında ve sürdürülebilir kılınmasında emeği geçen tüm iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür eder, hayırlı olmasını dileriz.
Ek Resimler
Bu içerik 15.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 220 kez okundu.