FAKÜLTEMİZDE 2021 AKADEMİK YILI AKREDİTASYON SÜRECİ BAŞLADI

Fakültemiz Dekanlığı tarafından “Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği, ECZAKDER”e 2021 Ocak ayında yapılan resmi başvurunun kabulü sonucunda 5 Mart 2021 tarihinde, “Ulusal Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu, ECZAK” tarafından “Akreditasyon Bilgilendirme Eğitimi” verildi.

Akreditasyon Bilgilendirme Eğitimine, ECZAK Başkanı Prof. Dr. Sedef KIR, DEK Üyesi Prof.  Dr. Sulhiye YILDIZ ve Prof. Dr. Nesrin Gökhan KELEKÇİ, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülay ŞEREN, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Çağlar DEMİRBAĞ, Dr. Öğr. Üyesi A. Doğan ERGİN, Öğretim Elemanları, Araştırma Görevlisi Temsilcisi, Fakülte Sekreter V. Selma BİNER, İdari Personel, Sınıf Temsilcileri, Öğrenciler ve Mezun Temsilcisi katıldı.

İki oturumda gerçekleştirilen toplantının ilk oturumu ECZAK Başkanı ve Dekanımızın açılış konuşmaları ile başladı. ECZAK Başkanı Sayın Prof. Dr. Sedef KIR, akreditasyon süreci ile uzun ve zor bir yolculuğa başlanıldığını ifade ettikten sonra Fakültemize hayırlı olmasını dileyerek sözlerine son verdi.

 Dekanımız Prof. Dr. Gülay ŞEREN, “Değerli katılımcılar, YÖK Akreditör Kuruluş olan “Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği” ECZAKDER’e 2021 Ocak ayında Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi olarak “Program Değerlendirme Başvuru Formu” ile resmi başvuru yapılmış ve akabinde değerlendirme sonucu başvurunun kabulü ile akreditasyon süreci başlamış bulunmaktadır.” sözleri ile sürecin başlangıcından bahsederek konuşmasını,

“Saygıdeğer katılımcılar, Fakültemiz, üniversitemizin bölgesel, ulusal ve uluslararası hedeflerine ulaşabilmesine destek sağlayacak önemli fakültelerinden biridir. Akreditasyon süreci ile eğitim programımızın kalite güvencesini sağlamayı, programımızın sürekli iyileştirilmesini destekleyerek uluslararası standartlara uyumlu, şeffaf, hesap verebilir, kaliteli araştırmaların sürdürüldüğü bir fakülte olmak için tüm gücümüzle çalışmayı hedefledik.

Avrupa yükseköğretim alanı içinde Türk üniversiteleri Avrupa Kredi Transfer Sistemi, Diploma Eki ve Erasmus öğrenci-öğretim elemanı hareketliliği mekanizmalarını yürütmektedirler. Bologna sürecinin en son ve en önemli aşaması ise kalite güvence sistemlerinin oluşturduğu akreditasyon sürecidir ve akreditasyon sürecinde eğitim, öğretim, araştırma faaliyetleri ve idari hizmetlerin kalitelerinin geliştirilmesi oldukça önemlidir. Akredite olacak birimin bağımsız bir kuruluş tarafından değerlendirilmesi ve bu değerlendirmenin belirli periyotlarla tekrarlanması büyük önem arz etmektedir.

Değerli katılımcılar, Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, 24 Ekim 2011 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak kurulmuş ve 2013-2014 Eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak akademik hayatına başlamıştır. Eczacılık Fakültesine özel, mimari proje ile tasarlanan binaya 2019 yılı Mart ayında gerçekleştirilen resmi açılış töreni ile tam kapasite olarak taşınılmıştır. 2020 akademik yılı itibariyle fakültemiz 3. Dönem mezunlarını vermiştir. Fakültemizin kuruluşunun 10.yılında Sayın Rektörümüzün büyük destekleriyle akreditasyon sürecini başlatmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu bağlamda desteklerinden ötürü Sayın Rektörüm Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU’na sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Değerli katılımcılar, akreditasyon sürecinin fakültemize ve üniversitemize hayırlı olmasını diler, Bilgilendirme Eğitimini verecek olan Değerli ECZAK üyelerine, Sayın Başkana teşekkür eder, verimli bir toplantı olmasını dilerim.” diyerek tamamladı.

Akreditasyon Eğitim Programında, tüm katılımcıların yer aldığı ilk sunum “ECZAKDER, ECZAK-Kuruluş, Yapı ve Akreditasyon Süreci” konu başlığı ile Prof. Dr. Sedef KIR tarafından. İkinci sunum “Ulusal Eczacılık Lisans Eğitim Programı Standartları” Prof. Dr. Sulhiye YILDIZ tarafından gerçekleştirildi.

ECZAK Üyeleri ve FÖDEK üyelerinin katılımı ile gerçekleşen öğleden sonraki ikinci oturumda, ilk sunum “Tanışma, Öz Değerlendirme Raporu Formatı” başlığı ile Prof. Dr. Nesrin GÖKHAN KELEKÇİ tarafından yapıldı. Sunumun ardından Sayın KELEKÇİ tarafından verilen iki ayrı konu üzerinde FÖDEK grup çalışmaları yapılarak ECZAK üyelerine grup sözcüleri tarafından sunumlar gerçekleştirildi. ECZAK ekip üyelerinin çevrimiçi anket ile FÖDEK tarafından değerlendirilmesinden sonra kapanış bölümü ile eğitim sonlandırıldı.

 

Ek Resimler
Bu içerik 08.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 1750 kez okundu.