FAKÜLTEMİZDE 2023-2024 AKADEMİK YILI ORYANTASYON PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Fakültemizde 2023-2024 Akademik Yılı Oryantasyon Programı kapsamında 1. sınıf öğrencilerimiz ile tanışma toplantısı 9 Ekim 2023 tarihinde düzenlendi.
Fakültemiz Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Doğan ERGİN, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Serap YILMAZ, Fakülte Sekreteri Selma BİNER ve akademisyenlerin katılımı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Doğan ERGİN, üniversitemiz ve fakültemizi tanıtan bir sunum gerçekleştirerek lisans eğitim, öğretim ve sınav yönetmeliği, akademik danışmanlık sistemi, fakülte bilimsel ve sosyal etkinlikleri hakkında bilgi verdi.
Fakültemiz Oryantasyon Programı kapsamında, 10 Ekim 2023 tarihinde ders müfredatında yer alan Staj I, Staj II, Staj III ve Staj IV uygulamalarına yönelik Staj Bilgilendirme Toplantısında, Staj Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Fatma KAYNAK ONURDAĞ tarafından staj sunumu ve Staj Komisyonu Üyesi Arş. Gör. Alparslan Semih SALAN tarafından stajların uygulanmasına yönelik bilgiler verildi.  
Fakültemiz bünyesindeki öğrenci topluluklarının tanıtım sunumları 12 Ekim 2023 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Topluluk Akademik Danışmanları, Topluluk Başkanları ve 1. Sınıf öğrencilerinin katıldığı toplantıda EDİRNE ECZACILIK ÖĞRENCİLERİ BİRLİĞİ, AKILCI İLAÇ VE ECZACILIK TOPLULUĞU ve EDİRNE ECZACI ODASI ÖĞRENCİ KOMİSYONU’nun faaliyetlerinden bahsedilerek gelecek hedefleri sunuldu. Fakültemiz Öğrenci Toplulukları gün boyunca fuaye alanında tanıtımlarına devam ederek üye kayıtları almaya devam ettiler.
Oryantasyon Programı Kapsamında aynı gün saat 16.30’da, uluslararası öğrencilerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konferans Salonunda, Fakültemiz Uluslararası öğrenci danışmanları Prof. Dr. Fatma GÜNEŞ, Prof. Dr. Elvan BAKAR, Dr. Öğr. Üyesi Habibe YILMAZ ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Biriminin temsilcileri ile bir araya geldi. Öğrencilerimize, Fakültemiz Müfredat Programı, stajlar, değişim programları, Üniversitemiz Dış İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi, Uluslararası Öğrenci Birimi ve Edirne Göç İdaresi hakkında bilgiler verildi. Kendilerine ikamet durumları ile ilgili olarak dikkat etmeleri gereken konular, kimlik kartlarının ve e-posta adreslerinin temini hakkında bilgilendirme yapılarak merkezimizden temin edilen tanıtım katalogları dağıtıldı ve öğrencilerimizden gelen sorular cevaplandırıldı.
Oryantasyon Programının son günü, 13 Ekim 2023 tarihinde, II. Bayezid Külliyesi ve Karaağaç Yerleşkesi Gezisi düzenlendi. Osmanlı Döneminin önemli külliyelerinden biri olan ve Sultan II. Bayezid tarafından 1488 yılında Edirne'de yaptırılan külliyenin içinde yer alan Darüşşifa ve Tıp Medresesi, tarihimizin önemli bir eğitim ve sağlık kurumu olması açısından şehrimize yeni gelen 1. Sınıf öğrencilerine tanıtılarak Üniversitemizin önemli yerleşkelerinden Karaağaç Yerleşkesi ve Lozan Anıtı ziyaret edildi.
Fakültemiz 1. Sınıf öğrencilerine eğitim öğretim hayatlarında başarılar dileriz.
Ek Resimler
Bu içerik 01.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 266 kez okundu.