Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği tarafından, ilk olarak 2016 yılında Türkiye ve KKTC Eczacılık Fakülteleri’nde öğrenim gören eczacılık öğrencileri arasında başlatılan ve Eczacılık Fakülteleri öğrencilerinin inovatif projelerinin yarıştığı “Uluslararası FarmaFikir 4” yarışmasının ödülleri sahipleriyle buluştu. Bu yıl 4’sü düzenlenen ve 18 farklı üniversiteden 38 projenin katılımı ile gerçekleşen yarışmanın ödül töreni, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ev sahipliğinde, Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı. 

Yarışmaya öğrencilerinin hazırladığı 7 proje ile başvuran Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, “En İnovatif Üniversite Plaketi”ni alma başarısı gösterdi. Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Başkanı Armağan Ener, ‘’En İnovatif Üniversite Paleti’’ni Prof. Dr. Gülay Şeren adına Eczacılık Fakültesi öğrencisi Beşir Sefa Mumay’a teslim ederken, ‘’Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tam olarak bir proje fabrikası, burada sistemin çarkları çok doğru kurulmuş ve bu fabrikanın ürünleri gerçekten bizlere umut oluyor.’’ şeklinde bir açıklamada bulundu.

“Geleceğin Eczacılığına” dair genç beyinlerin fikir, düşünce ve projelerini oluşturmayı hedefleyen “Uluslararası Farmafikir 4” yarışmasında, Trakya Üniversitesi, 18 Üniversite arasında adını “En İnovatif Üniversite” arasına yazdırmayı başarırken, Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi öğrencilerinden Beşir Sefa Mumay ve Necla Şahan ise 38 proje arasında, “İlaç Takip” isimli projeleriyle Jüri Özel Ödülüne layık görüldü. Finale kalan 4 projenin değerlendirildiği ve ödüllerin sahiplerini bulduğu yarışmada, öğrencilerimiz Beşir Sefa Mumay ve Necla Şahan, Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, akademisyenler ve öğrencilerin yer aldığı finalde Değerlendirme Kurulu tarafından gerçekleştirilen puanlama sonucuna göre Juri Özel Ödülü başarısını elde ederek Trakya Üniversitesi’ne ikinci bir gurur yaşattılar. 

Her eğitim öğretim yılına birkaç farklı ödül sığdırmayı başaran Eczacılık Fakültesi öğrencilerimiz, 25 Kasım 2017 tarihinde, Yeditepe Üniversitesi Rektörlük Binası İnan Kıraç Salonu’nda gerçekleştirilen “FarmaFikir 2” yarışmasında 3’üncülük başarısı gösterirken, 2019’da da aynı platformdan ödülle dönmeyi başardı.