FARMAFİKİR'DE 1.'LİK TRAKYA ÜNİVERSTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİNİN

Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği tarafından, ilk olarak 2016 yılında Türkiye ve KKTC Eczacılık Fakülteleri’nde öğrenim gören eczacılık öğrencileri arasında başlatılan ve Eczacılık Fakülteleri öğrencilerinin inovatif projelerinin yarıştığı “Uluslararası FarmaFikir 5” yarışmasının ödülleri sahipleriyle buluştu.

Sunuculuklarını Fakültemiz mezunlarından Ecz. Ömrüm Ergüven ve Ecz. Beşir Sefa Mumay’ın gerçekleştirdiği Farmafikir5’e;

-21 Farklı Üniversiteden,
-33 Farklı Öğrenci Topluluğundan,
-130 Farklı Öğrenci Tarafından,
-55 Proje Başvurusu Yapıldı.
3’ü Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri olmak üzere 5 projenin finale kaldığı yarışmanın Final Sunumları ve Ödül Töreni, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ev sahipliğinde, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Birincilik Ödülü: FARMATAPE Projesi
Renas Ayata               (Trakya Üniversitesi)
Merve Nur Binzet      (Trakya Üniversitesi)
Gülşah Gümrükcü     (Trakya Üniversitesi)

Jüri Özel Ödülü: FARMAKIDS Projesi
Gülşah Gümrükcü     (Trakya Üniversitesi)
Nilay Çağal                 (Trakya Üniversitesi)
M. Ali Eren                 (Trakya Üniversitesi)
Emine Manav            (Trakya Üniversitesi)
Fatma Tophan           (Trakya Üniversitesi)

Mansiyon Ödülü: KADE Projesi
Betül Demir   (Biruni Üniversitesi)
Eray Çetin      (Trakya Üniversitesi)
Nur İşcan       (Trakya Üniversitesi)

En çok başvuru yaparak 2022 Yılı En İnovatif Eczacılık Fakültesi Öğrenci Topluluğu ödülünü  ‘Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu’  almaya hak kazanmıştır.

İnovatif fikirleri ile bizleri gururlandıran tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Bu içerik 18.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 495 kez okundu.