Mezun Öğrencimiz Ezgi MERTOĞLU'nun Başarısı

Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu’nun (International Pharmacy Students Federation) eczacılık öğrencilerine yönelik düzenlemiş olduğu uluslararası kompozisyon yarışmasının kazananları belli oldu. Fakültemiz mezunlarından Ezgi Mertoğlu, Türkiye’den ve dünyadan eczacılık fakültesi öğrencilerinin katılımıyla düzenlenen uluslararası yarışmada ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Dünyanın en eski uluslararası gönüllü öğrenci organizasyonlarından olan ve dünya çapında 90 ülkede 500 bin eczacılık fakültesi öğrencisi ve mezununu temsil eden Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu tarafından, 2020 yılında “Uluslararası Gönüllüler Günü” adıyla düzenlenen yarışmada, Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Temel Eczacılık Bilimleri programında yüksek lisans öğrenimine devam eden Ezgi Mertoğlu, "Being a Volunteer for Children with Leukaemia/Lösemili Çocuklar İçin Gönüllü Olmak)" isimli çalışmasıyla ikincilik ödülüne layık görüldü.

İlk üçe giren öğrencilere ödüllerin verildiği yarışmada birincilik ödülü Cezayirli Talbi Sara Sofia’ya, ikincilik ödülü Ezgi Mertoğlu’na ve üçüncülük ödülü ise Tanzanyalı Yohana Laurent Ogigo’na verildi. Ezgi Mertoğlu’nun, gönüllülük teması çerçevesinde ödül alan kompozisyonu ayrıca, IPSF PEN’in (International Pharmaceutical Students' Federation Pharmaceutical Education Newsletter/Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu Farmasötik Eğitim Bülteni) gelecek sayısında yayımlanma hakkı kazandı.

Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu Hakkında…

Gelişen halk sağlığını bilgi, eğitim ve sosyal ağların yanında yayınlar ve profesyonel girişimler aracılığı ile destekleyen uluslararası faaliyet gösteren bir eczacılık fakülteleri öğrencileri organizasyonu olan IPSF, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ile Operasyonel İlişkiler ve Birleşmiş Milletler Ekonomik Sosyal Konseyi (UN ECOSOC) ile İstişare Statüsü’ne sahip bir kuruluştur.

Öğrencimizin ikincilik ödülüne layık görülen "Being a Volunteer for Children with Leukaemia (Lösemili Çocuklar İçin Gönüllü Olmak)" isimli makalesi, 2 yılda bir yayınlanan IPSF PEN (International Pharmaceutical Students' Federation Pharmaceutical Education Newsletter / Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu Farmasötik Eğitim Bülteni) 'nin bir sonraki sayısında yayınlanma hakkını elde etti.

Öğrencimiz tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Ek Resimler
Bu içerik 15.01.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 681 kez okundu.