MİLLİ MÜCADELE’NİN 100. YILI’NDA: GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK KONFERANS SALONU'NUN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Trakya Üniversitesi, Milli Mücadele'nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında oldukça anlamlı bir adım attı. Trakya Üniversitesi’nin Balkan Yerleşkesi’nde bulunan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katılımıyla Mart 2019’da resmi açılışı yapılan Fakültemiz yeni binası bünyesindeki konferans salonunun ismi, Üniversite senatosunca alınan kararla “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konferans Salonu” olarak belirlendi. Yapımı tamamlanan ve yakın zamanda eğitim öğretim hayatına başlayan Eczacılık Fakültesi’ne kazandırılan konferans salonu, Fakültemiz Binasında düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’yle birlikte Diş Hekimliği Fakültesi’nin uygulama birimlerinin yer aldığı, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında yapımı tamamlanarak yeni ve modern yüzüne kavuşan Fakültemizde düzenlenen “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konferans Salonu”nun açılışına Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Alp, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Erol Okan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Gençler, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Burcu Özgüven, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir ile çok sayıda akademisyen ve Eczacılık Fakültesi öğrencisi katıldı. 

Türk Milletinin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millî Mücadele hareketini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Eczacılık Fakültesi’nde düzenlenen törenle hizmete açılan konferans salonunun açılışında konuşan  Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, eğitim binasındaki salona Gazi Mustafa Kemal Atatürk adının verilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Türk ve dünya tarihinde bir dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919'un, yüzüncü yıl coşkusu ve heyecanı tüm yurtta hâkim olduğu şu günlerde böyle anlamlı ve büyük bir adım attığımız için gururluyuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelesini başlattığı ve gençlere armağan ettiği bir günün hatırasını ve hafızasını yaşatacak bir güne ev sahipliği yapıyoruz. Bugünden itibaren Üniversitemizin tüm birimlerinin hizmetine açık olacak bir salonun oluşturulmasında ve anlamlı bir isimle buluşturulmasında emeği ve desteği geçen başta Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere senatomuzun değerli üyelerine de teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk adının, Üniversite’ye kazandırılan salonlardan birine verilmesinin anlamlı ve değerli olduğunu belirterek, “19 Mayıs 1919 yıkıldı, yok oldu denilen bir milletin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yeniden doğuşunu ve aydınlık bir geleceğe olan inancını simgeleyen tarihi bir gün. Milli Mücadelenin 100.Yılı, yurdun her köşesinde olduğu gibi Trakya Üniversitesi’nde de büyük bir coşku ve heyecan içerisinde kutlanıyor. Açılışını gerçekleştirdiğimiz salon ile bu etkinliklere bir yenisini ekliyoruz. Yokluklar ve imkânsızlıklar içinde başlayan ve milletimizin bağımsızlığı uğruna tüm varlığından vazgeçme iradesini ortaya koyduğu kutlu günün yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin bir salona verilmesini güzel ve anlamlı buluyorum. Üniversitemiz ve kentimiz için hayırlı olması dileğiyle, bizlere bu kazanımları hediye eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, gelmiş geçmiş bütün şehit ve gazilerimizi sonsuz rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.
Ek Resimler
Bu içerik 13.06.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 666 kez okundu.