Moleküler Onkolojik Araştırmalarda Nanopartiküller (N-Mol) Kursu Hakkında Duyuru

Nanoteknolojinin pek çok alanda kendine yer bulduğu günümüzde, özellikle klinikte daha etkin tedavilerin geliştirilmesi ve gelecekte hayatımızda daha çokça yer almasının beklendiği kişiselleştirilmiş tıbbın bir aracı olarak nano ilaç taşıyıcı sistemler umut vaat etmektedir. Bu bilinçle, bir serinin 4.’sü olarak planlanan Moleküler Onkolojik Araştırmalarda Nanopartiküller (N-Mol) Kursu düzenlenecektir.

Kurs Ege Üniversitesi ev sahipliğinde 12-14 Temmuz 2023 tarihinde Ege Üniversitesi’nde düzenlenecektir. Kurs katılımcıları eğitim kapsamında teorik derslerin yanı sıra uygulamalı bir şekilde nanopartikül hazırlayacak, in vitro koşullarda kanser hücrelerinin idamesi, floresan etiketli nanopartikül uygulanan bu hücrelerde görüntülemenin ve akabinde gen ekspresyon analizlerinin altın standardı olan qRT-PCR analizlerinin gerçekleştirilmesi süreçlerini deneyimleyeceklerdir.

Kurs süresince eğitimcilerin yer aldığı oturumlarda soru-cevap oturumları yapılacaktır. Eğitim sonunda yapılacak sınav neticesinde katılımcılar E.Ü. EGESEM tarafından düzenlenen sertifikalarını alabileceklerdir.

Kurs ile ilgili daha fazla bilgi almak için www.biochemapp.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bu içerik 22.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 663 kez okundu.