“Nanopartiküler Sistemlerin Hazırlanması İn Vitro ve İn Vivo Uygulamaları” Başlıklı Kurs Düzenlendi.

Düzenleme Kurulu’nda Fakültemiz Farmasötik Biyoteknoloji Anabilim Dalı öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Habibe YILMAZ’ ın da yer aldığı, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde ilki düzenlenen kursun ikincisi olan ve 1-4 Şubat 2023 tarihleri arasında Ege Üniversitesi İzmir’de gerçekleştirilen “Nanopartiküler Sistemlerin Hazırlanması İn Vitro ve İn Vivo Uygulamaları” başlıklı kursa hem pek çok öğrenci hem de pek çok akademisyen yoğun ilgi gösterdi. 121 kursiyerin katılım sağladığı kursun ilk gününde kurs başkanı E.Ü. Fen Fakültesi Biyokimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şenay ŞANLIER, E.Ü Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçer AYAZ ve E.Ü. Fen Fakültesi Biyokimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cenk SELÇUKİ’ nin açılış konuşmalarının ardından teorik ve uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi. Kursiyerlere 3 gün boyunca 4 farklı nanopartikül sentezi uygulamasının yanı sıra HPLC analizi, hücre kültüründe sitotoksisite ve apoptoz analizleri ile in vivo kanser modeli oluşturma, nano ilaçların uygulama yolları ve gerçek zamanlı biyo-görüntüleme uygulamaları hakkında eğitimler verildi. Sponsorlar arasında yer alan firmalardan bazıları stant açarak, bazıları ise teorik ve uygulamalı dersler ile katkı sağladılar. Türkiye çapından geniş katılımın olduğu eğitimde konu ile ilgili bilgi paylaşımı sağlanırken aynı zamanda pek çok araştırmacının da bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmaları ve bağlantı kurmaları mümkün oldu.
Oldukça verimli ve keyifli geçen kursun 3.’sünün Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde  yeni bir konsept ile gerçekleştirileceği kursiyerlere duyuruldu.
Bu içerik 24.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 523 kez okundu.