Öğrencimiz Ömrüm Ergüven ve 2020 Yılı Mezunumuz Ecz. Sefa Mumay’dan Dünya İkinciliği

Fakültemiz öğrencisi Ömrüm Ergüven ve 2020 yılı mezunumuz Ecz. Sefa Mumay’ın oluşturduğu PharmaIno ekibi, IPSF (Uluslararası Eczacılık Öğrencileri Federasyonu) organizasyonuyla düzenlenen ve 70 ülkeden 200 projenin yarıştığı INNOV8'de, Innovative Simplified Prospectus Contributing to Rational Drug Use with Augmented Reality and Artificial Intelligence Applications (Arttırılmış Gerçeklik ve Yapay Zeka Uygulamalarıyla Akılcı İlaç Kullanımına Katkıda Bulunan Sadeleştirilmiş İnovatif Prospektüs) adlı projeleriyle yeni bir başarıya imza attılar.

Fakültemiz öğrencisi Ömrüm Ergüven ve 2020 yılı mezunumuz Ecz. Sefa Mumay’ın üyesi olduğu  PharmaIno ekibi, finale kalan tek Türk takımı olarak 10 dakikalık çevrim içi proje sunumu gerçekleştirdi. Sunum sonunda arttırılmış gerçeklik ve yapay zekâ tabanlı projeleriyle ön plana çıkan ekip, dünya ikinciliğini elde etti. PharmaIno ekibi, elde ettikleri başarılarıyla yerli basının da dikkatini çekti.

Uluslararası bir platformda ülkemizi temsil eden, bayrağımızı ödül tablosuna çıkaran öğrencilerimizle gurur duyar, kendilerini tebrik ederiz.
Ek Resimler
Bu içerik 24.09.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 674 kez okundu.