Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Fatma GÜNEŞ'in Kongre Başkanlığını Yaptığı "9. Ulusal Botanik Kongresi" Düzenlendi

Kongre Başkanlığını Fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma GÜNEŞ'in yaptığı “9. ULUSAL BOTANİK KONGRESİ” bu yıl 22 Ekim 2022 Cumartesi günü internet üzerinden gerçekleştirilmiştir. Dört çağrılı konuşmacı ve on dört sözlü sunum ile Flora, Revizyon, Anatomi, Palinoloji, Etnobotanik, Bitki kimyası, Tuzcul, Zehirli, Halofit, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Fosil Ağaçlar konularını içeren çalışmalar katılımcılarla paylaşılmış ve tartışmaya sunulmuştur.
Ayrıca ülkemiz için oldukça değerli olan, yıllardır hayalini kurduğumuz “Milli Botanik Bahçesi” ve “Milli Herbaryum” bünyesinde yürütülen çalışmalar katılımcılarla paylaşılmıştır. Yolu bir şekilde bitkilerden geçen farklı disiplinler, farklı üniversiteler ve farklı mesleklerden katılan bilim insanlarıyla bitkilerin konuşulduğu tartışıldığı çok verimli bir platform oluşmuştur. Gelecek yıllarda katılımların daha fazla olacağına inancımız tamdır.
Bilim süreklilik ister, bilgiler ve deneyimler gelecek nesillere aktarılmalıdır, kongreler tam da bunun için vardır, genç bilim insanlarının yetiştiği, bilgilendiği, deneyim kazandığı, tanıştığı, kaynaştığı, haberleştiği, bilgi ve projeler ürettiği ve geleneklerin devamlılığı adına yapılan bu toplantılar çok büyük önem taşımaktadır.
Ulusal kongrelerin düzenlenmesi ve devamlılığı ülkemizde yapılan bilimin ve geleceği için tartışmasız çok değerlidir. Bu kongrelerin kuşaktan kuşağa taşınması bir zorunluluktur. Bitkilerle ilgi tüm sorunlarımızın ancak onları çok iyi tanıyan bitki bilimcilerinin yardımı ile çözülebileceğini düşünmekteyiz ve karar vericilerle işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Elimizden geldiğince kongrelerin devamlılığını ve bilgi paylaşım ortamlarını sağlamaya çalışacağız.
Amacımız ülkemizin ve dünyanın botanik bilimine nokta kadar da olsa katkıda bulunmaktır.
Katkılarından dolayı tüm katılımcılarımıza, hizmet ve sekreterya işlemleri için ANT AKADEMİ’ye teşekkür ederiz.

Not: 8 Kasım 2022 tarihinde kongre kitabı Prof. Dr. Fatma GÜNEŞ Editörlüğünde “978-605-73778-5-2” E-ISBN ve 47606 sertifika numarası ile
basılmıştır.
Ek Resimler
Bu içerik 22.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 54 kez okundu.