ÖLÇME DEĞERLENDİRME ALT KOMİSYONU 22 ARALIK 2023 TARİHİNDE TOPLANDI

Fakültemiz Eğitim Öğretim Komisyonu/Ölçme Değerlendirme Alt Komisyonu 22 Aralık 2023 tarihinde Dekanımız Prof. Dr. Gülay ŞEREN’in katılımı ile toplandı. Komisyon üyesi Eğitim Fakültesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem ACAR GÜVENDİR’in ve tüm üyelerin katılımı ile gerçekleşen toplantıda Eczacılık Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ECZAKDER) tarafından Fakültemiz akreditasyonunda hazırlanan Değerlendirme Raporu kapsamında önerilen çalışmalara başlandı.

Fakültemizde öğrencilerin bağımlı öğrenmeden bağımsız öğrenmeye geçişlerini teşvik etmek için uygulama, atölye, hasta bilgilendirme yarışması, proje, akran eğitimleri, seminer, laboratuvar, poster sunumları, grup çalışması ve teknik geziler gerçekleştirilmektedir. Ayrıca bitirme projeleri kapsamında yapılan araştırmaların sunum ve poster şeklinde sunulması öğrencinin kendi kendine araştırıp öğrenmesini özendiren teknikler de yürütülmektedir.

Fakültemizde öğrenci merkezli ölçme ve değerlendirme, yetkinlik ve performans temelinde yürütülmekte ve öğrencilerin kendini ifade etme olanakları mümkün olduğunca çeşitlendirilmektedir. Bu amaçla ölçme ve değerlendirme için açık uçlu sorular, doğru/yanlış soruları, boşluk doldurma soruları, test tekniği, yazılı, yazılı ödev, proje hazırlama, ödev, proje sunumları, sözlü, kısa sınav (quiz), ve sınıf/laboratuvar performans değerlendirmeleri uygulanmaktadır.

Ölçme Değerlendirme Alt Komisyonu toplantısında eğitim programımızda uygulanan öğrenme süreçleri tüm yönleriyle değerlendirilerek, Fakültemizde yeni dönemde gerçekleştirilecek eğitim ve uygulamalar konusunda görüşler paylaşıldı.

Ek Resimler
Bu içerik 25.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 65 kez okundu.