SPOR ECZACILIĞI EĞİTİM PROGRAMI BAŞARI İLE TAMAMLANDI

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Gülay ŞEREN, Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsa SAĞIROĞLU, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Doğan ERGİN ve Ecz. Sercan KORKMAZ tarafından açılan “Spor Eczacılığı Eğitim Programı” başarı ile tamamlandı.
Türkiye’de kapsamlı içeriği ile ilk olma özelliği taşıyan “Spor Eczacılığı Eğitim Programı” Fakültemiz, Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi ve TUSEM iş birliğinde 7 Mart-29 Nisan 2022 tarihleri arasında 8 hafta, 75 saat, pazartesi, salı ve çarşamba günleri 19.30-22.00 saatleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
Eczacılık mesleğinin gereklilikleri ile çeşitli türde spor yapan insanlara danışmanlık yapabilecek düzeye erişebilme, dopingler hakkında bilgi sahibi olup bu maddelerin suistimalini önleme, yarışmacı sporcuların ilaç kullanımı ile ilgili danışmanlık verebilme, sporcuların genel antrenmanları hakkında fikir sahibi olunmasını sağlama, sporcuların sağlıklı kalmalarını ve/veya sakatlık ve yaralanma durumunda doğru yönlendirilmelerini sağlama, gıda takviyeleri hakkında bilgi sahibi olunmasını ve yönlendirmeleri yapılabilmesini sağlama amaçlarının hedeflendiği programda alanında uzman 36 eğitmen görev aldı.
Eczacılar, Yardımcı Eczacılar ve eczacılık fakültelerinde okuyan son sınıf öğrencilerin katıldığı “Spor Eczacılığı Eğitim Programı” sonunda, 100 sorudan oluşan çevrim içi test sınavı uygulandı.
Başarılı geçen eğitim programı sonunda, katılımcıların olumlu sözlü geri bildirimleri yanında uygulanan anket sonucunda bu eğitimlerin devam ettirilmesi kanaatine varıldı.
Katılımcılarımıza, Eğitmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
Ek Dosyalar
Ek Resimler
Bu içerik 29.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 555 kez okundu.