TBMM BAŞKANI PROF. DR. MUSTAFA ŞENTOP, FAKÜLTEMİZİN AÇILIŞINI YAPTI.

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin 2018-2019 eğitim-öğretim yılında yapımı tamamlanan yeni binası, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop tarafından hizmete açıldı. Açılışa, Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ile birlikte Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne AK Parti Milletvekili Fatma Aksal, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Yurtcan, Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Hakan Akıncı, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan ve AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz katıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, fakültenin iyi ve donanımlı öğrenciler yetişmesine vesile olmasını temenni ederek, hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, daha sonra Eczacılık Fakültesi’nde incelemelerde bulundu. Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni gezerek buradaki çalışmalar hakkında bilgi alan Prof. Dr. Mustafa Şentop, öğrencilerle de bir araya geldi. 

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’a, değerli katılımlarından dolayı teşekkür eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Eczacılık Fakültesi’nin açılmasının, yeterli bilgi ve beceriye sahip olan eczacıların yetişmesine ve halk sağlığına önemli katkıları olacağını belirterek, Fakültemizin açılışına destek veren ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.
Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde hizmete açılan Eczacılık Fakültesi, Trakya Üniversitesi’ne ait arazi üzerinde 16.500 m2 bir alan üzerine inşa edildi. Fakülte, 29 laboratuvar, 7 amfi, 11 derslik ve öğretim üyeleri ile idari çalışanlara tahsisli odalardan oluşuyor. 
Ek Resimler
Bu içerik 03.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 632 kez okundu.