TRAKYA ÜNİVERSİTESİ AKILCI İLAÇ VE ECZACILIK TOPLULUĞUNDAN "ANKAFERD HEMOSTAT:GELENEK, KANIT, İLAÇ" İSİMLİ ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

29 Nisan 2019 tarihinde, Türkan Sabancı Kültür Merkezin'de, Trakya Üniversitesi Akılcı İlaç ve Eczacılık Topluluğu . Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk'ten biri olan, Türkiye'nin ilk ve tek patentli ilacı Ankaferd'in proje yürütücüsü, Hacettepe Üniversitesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim C. Haznedaroğlu'nun sunumuyla "Ankaferd Hemostst" isimli etkinlik, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, 10 akademisyen ve 250'ye yakın öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. "Bizim kaldığımız yerden siz devir alacaksınız, biz de diğer dünyadan mutluluktan ağlıyor olacağız, siz de bu gözyaşlarını yağmur olarak izleyeceksiniz." diyerek seminerin amacını özetleyen Haznedaroğlu, öğrencileri Ankaferd'in nasıl bir ilaç olduğu, etki mekanizmasının ne olduğu, hangi hastalıklarda kullanıldığı ve gençlerin bilim adına neler yapabileceği ve benzeri konularda ışığı ile aydınlattı. Etkinlik sonunda, Prof. Dr. İbrahim C. Haznedaroğlu'na teşekkür belgesi ve hediyeleri Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Şeren, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir ve proje sorumlusu Eczacılık Fakültesi öğrencisi Özlem Üçüncü tarafından takdim edildi.
Bu içerik 30.04.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 571 kez okundu.