Trakya Üniversitesi Deney Hayvanları Birimine Teknik Gezi Düzenlendi.

Fakültemiz 5. sınıf öğrencilerine yönelik ECZ553 Klinik Öncesi Toksisite Testleri dersi kapsamında Trakya Üniversitesi'nin deney hayvanları birimine özel bir teknik gezi düzenlendi. 6 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen etkinlik, öğrencilere deney hayvanları biriminin çalışmalarını yakından tanıma fırsatı sundu.
Öğrenciler, bu teknik gezide Trakya Üniversitesi Deney Hayvanları Birimi'ni ziyaret ederek klinik öncesi toksisite testlerinin nasıl yapıldığını ve deney hayvanlarının bakımını öğrenme fırsatı buldular. Gezi, öğrencilere bilimsel araştırma süreçlerine daha yakından bakma ve deney hayvanları kullanımının etik yönlerini anlama fırsatı sundu.
Fakültemiz öğrencilerine pratik bilgi ve deneyim sunmaya devam ediyor ve onları sağlık ve bilim alanındaki gelecekteki kariyerlerine hazırlamak için farklı eğitim fırsatları sunuyor. Bu teknik gezi, öğrencilerin akademik öğrenimlerini uygulamalı bir deneyimle birleştirmelerine olanak tanıdı.
Öğrenciler, Trakya Üniversitesi Deney Hayvanları Birimi'ni ziyaret ederek gerçek dünya deneyimleri kazandılar ve klinik öncesi toksisite testlerinin önemini daha iyi anlama fırsatı buldular.
Bu içerik 08.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 199 kez okundu.