TÜBA Bilimsel Telif Eserleri Ödüllendirme Programı (TÜBA-TESEP) Hakkında Duyuru

Üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve ülkemizdeki genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla yürütülen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı  (GEBİP) için 2020 yılı başvuruları başladı. GEBİP 2020 ödüllerine Ocak 1981’den ve daha sonra doğanlar başvurabilir. Kadın adayların 39 yaş sınırına her doğumu için bir yıl ilave edilir. GEBİP 2020 ödülleri için son başvuru tarihi 16 Mart 2020'dur.
Ayrıca, stratejik ve ulusal öncelikli olan “Antartika Bilimsel Araştırma ve Bilim Üssü Projesi" kapsamında bilimsel araştırma, proje ve çalışmaları olan üstün başarılı genç bilim insanları desteklenebilecektir. Bu alandaki başvuru için üst sınır 45 yaştır. “Antarktika Bilimsel Araştırma ve Bilim Üssü Projesi" kapsamında başvurular, multidisipliner alanda olabileceği gibi tüm alanlara da açıktır.
GEBİP kapsamında; üç yıl boyunca her yıl 20.000 TL destek verilecek. GEBİP Ödülü sahibinin tez aşamasındaki doktora öğrencileri için yine her yıl 6.000 TL ek destek sağlanacak.
GEBİP, üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve ülkemizdeki genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla her yıl düzenleniyor.
Program Sorumlusu : Gökçen Özümit MİNTAŞ (#164) 
e-posta : gokcen.mintas@tuba.gov.tr
Bu içerik 24.02.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 337 kez okundu.