Uluslararası Öğrencilerin Türkiye'de Sahip Oldukları Hak ve Yükümlülükleri Konulu "Uyum Buluşması" 17 Şubat'ta Edirne'de Gerçekleştirilecek

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nce başlatılan Uyum Buluşmalarının 26’ıncı buluşması 17 Şubat 2020 tarihinde Edirne’de Margi Otel’de gerçekleştirilecektir.
Yerelde hem ev sahibi topluma hem de ülkemizde farklı statüde yaşayan yabancılara yönelik hak ve hizmetlere erişimleri konusunda gerekli bilgilendirmelerin yapılacağı programda ilimizde eğitim gören birçok farklı ülkeden gelen uluslararası öğrencilerle uyum buluşması gerçekleştirilecektir.
Söz konusu uyum buluşmasında İl Göç İdaresi Müdürlüğünce İkamet işlemleri, Trakya Üniversitesi tarafından uluslararası öğrencilere sağlanan sosyal imkanlar, Sağlık Müdürlüğü’nce uluslararası öğrencilerin sağlık hizmetlerine erişimleri konusunda, İşkur tarafından iş piyasasına erişim, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından yabancı öğrencilerin vatandaşlık hakları ve süreçleri, Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanlığı tarafından öğrencilere yönelik yapılan uyum faaliyetleri, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yabancı öğrencilerin eğitim imkanları haklarında bilgilendirme sunumları gerçekleştirilecektir.
Programda uluslararası öğrencilere ait ülke standları yer alacaktır.
Tüm uluslararası öğrencilerimiz davetlidir.
Bu içerik 07.02.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 56 kez okundu.