YÖK BURSLUSU YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Yükseköğretim Kurulu Tarafından Yurtdışından Gelecek Yabancı Uyruklu Öğrencilere Sağlanacak Desteklere İlişkin Usul ve Esaslar uyarınca hazırlanan Yök Burslusu Yabancı Uyruklu Öğrenciler Tarafından Uyulması Gereken Kurallar" maddeler halinde aşağıda sıralanmıştır.

                                YÖK BURSLUSU YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER TARAFINDAN 

                                                                 UYULMASI GEREKEN KURALLAR

1. Tüm bilgi ve belgelerde, öğrencilerin yabancı kimlik numarası kullanılır. Bu numarayı, öğrenim amaçlı ikamet tezkerelerinizi aldıktan sonra İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden temin edebilirsiniz. Yabancı kimlik numaranızı (99 ile başlayan) üniversitenize bildirmelisiniz.

2. Genel Sağlık Sigortasından faydalanabilmeniz için ilk kayıt tarihinden Ülkemize giriş yaptıktan itibaren 3 ay içinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurmanız gerekmektedir.

3 ay içerisinde başvuru yapmayan öğrenim süresi boyunca Genel Sağlık Sigortası hizmetinden faydalanamaz.

3. Genel Sağlık Sigortasına başvurunuzu ikamet ettiğiniz yerdeki Sosyal Güvenlik Merkezi veya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne yapmanız gerekir.

4. Başka bir üniversiteye/başka bir programa yatay geçiş yapmanız durumunda burs ve diğer destekleriniz sonlandırılır.

5. YÖK bursu desteğinden faydalandığınız süre boyunca eğitiminize kesintisiz devam etmek zorundasınız.

6. Zorunlu sebeplerle kaydınızı dondurmanız halinde eğitime başladığınızda burs ödemenize devam edilir. Zorunlu sebepler dışında kaydınızı dondurursanız bursunuz sonlandırılır.

7. Disiplin cezası alırsanız bursunuz sonlandırılır.

8. Lisans öğreniminizde yıllık ağırlıklı genel not ortalamanızın 2,00/4 veya 50/100 sınırının altında olması durumunda burs ödemeleriniz sonlandırılır.

9. Akademik değişim programları çerçevesindeki (Mevlana, Erasmus+ v.b) programlardan faydalanabilirsiniz ancak bu süre zarfında burslarınız dondurulur.

10. Lisansüstü düzeyde öğrenim görürken tezini için veri toplamak amacıyla yurt dışına gidebilmeniz danışmanızın onayı ve Başkanlığımızın iznine bağlıdır.

11. Lisans düzeyinde öğrenim görürken zorunlu sebeplerle yurt dışına çıkışlarınızı üniversitenizde yer alan YÖK Bursları Takip Şubesine bildirmelisiniz.

12. Öğrenim gördüğünüz üniversitenizdeki tüm işlemleriniz için YÖK Bursları Takip Şubesinden bilgi alabilirsiniz.

13. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile ilgili tüm işlerinizde tuna.yavuz@yok.gov.tr, muhittin.tekdemir@yok.gov.tr adreslerinden ve 03122987479, 03122987482 telefon numaralarından bilgi alabilirsiniz.

Bu içerik 09.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 563 kez okundu.